Geef werkzoekende 50-plussers een stem

Het UWV en MKB Nederland gaan 50-plussers die in de WW zitten helpen met het solliciteren. De kracht van deze ervaren mensen moet meer benadrukt worden bij de werkgevers. Er wordt geen brief gestuurd met een CV, maar het wordt persoonlijker gemaakt. De CV wordt namelijk door de werkzoekenden ingesproken.

De 200.000 werkzoekenden die 50 jaar of ouder zijn hebben de nodige ervaring en kwaliteiten. Het is de truc om werkgevers kennis te laten maken met deze groep met zeer veel potentie. Om hier aandacht voor te vragen hebben ze radio-dj Henk Westbroek ingeschakeld. Onderstaande video is gemaakt over de actie samen met Henk Westbroek.

Open voor 50-plus

50-plussers zijn onterecht de vergeten groep. De arbeidsmarkt is alweer aan het aantrekken, maar 50-plussers kunnen hier nog niet van meeprofiteren. Een goed initiatief van het UWV en MKB Nederland om deze groep een stem te geven. Ervaring en deskundigheid kunnen bedrijven een impuls geven en kan het verschil maken voor de toekomst. De campagne “Open voor 50-plus” daagt werkgevers uit om een keer in gesprek te gaan met deze werkzoekenden.