Ik ben nog erger dan Rudi Carell!

Olala! Ik ben nog erger dan Rudi Carell!! Ik heb het aan den lijve ervaren gisteren.  Ai Ai Ai!

Ik was gevraagd om in Duitsland voor een 25 koppig managementteam een social media presentatie te verzorgen. Ik had het inhoudelijk en taaltechnisch goed voorbereid en mijn presentatieteksten ook nog eens laten checken door een vertaalbureau en verscheen in vol ornaat aan de start in Düsseldorf. Zelfs nog een Duitse expert meegenomen die mij kon bijstaan qua taal. Wist van te voren namelijk dat mijn enige zwakke plek de Duitse taal betrof. Wel in mijn jeugdjaren op het Atheneum geleerd en in het oosten van het land veel gesproken maar natuurlijk alweer veel te lang niet meer onderhouden.

De mensen waren na afloop tevreden en hadden het gevoel een wake-up call gehad te hebben. En ook het taalprobleem hebben zij niet als erg ervaren. Nou ik had ook een wake-up call gehad maar dan wel een van een heel andere orde:-(

Hoe frustrerend is het als je exact weet wat je wil zeggen en welk punt je wil maken maar puur niet de woorden kunt vinden aangezien het je ontbreekt aan de juiste woordenschat! Dan weet je dat je niet je gehele kracht kunt inzetten. Dat voel je bij elke zin weer. Gatverrr.. En om elke keer als ik op stoom kom aan mijn collega te vragen: ‘ kan jij dat even zeggen’  is ook zo’n partypooper als ik in mijn energielevel 11 zit!

Kortom, het gebeurt niet vaak maar heb vandaag toch aan mijn opdrachtgever, met pijn in mijn hart, laten weten dat ik van verdere sessies afzie. Ik wil een tien af kunnen leveren en heb voor mijn gevoel net een 7 gehaald omdat ik gehinderd werd door mijn eigen Duitse taalhandicap! De Onmacht!! En aangezien er bij mij thuis allang nog een Chinese taalcursus op de plank ligt, is een Duitse taalcursus echt ff geen optie:-)

Grrrr….

Lees ook:Bazen verleren ‘gewone-mensen-taal’
Lees ook:Stop de Rat Race
Lees ook:Topleveranciers.com: geef een korte videopresentatie van je bedrijf
Lees ook:Nederlandse ondernemers lopen miljoenen mis door onbegrip
Lees ook:Ik ren, jij rent, wij rennen

Eén reactie op “Ik ben nog erger dan Rudi Carell!

  1. Martin van Leeuwen

    Tja, ik adviseer je dan een weekje of zo bij de nonnen in Vught. Verder dappere poging van je. En, leg je lat niet te hoog, je klanten zijn geëntameerd. Jouw frustratie zit in je hoofd. Good luck in goed Duits;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.