Snelle twittertest autobranche toont twittertoppers

Soms vraag je je met dat hele Twittergebeuren enorm af wie nu echt je tweets leest. Zo leefde bij mij ook de vraag hoe dat zou zijn onder de autobedrijven die me volgen op twitter. Temeer daar ik ook vraag bij social media cursussen die ik geef te horen krijg ‘ ach die autobranche en autobedrijven zijn echt nog niet zo actief op Twitter. Ze hebben wel een account maar actief reageren ho maar… Ik dacht..ik neem even de proef op de som.

Je hebt altijd al wel een beeld van de bedrijven die actiever zijn dan andere maar dan is het toch nog maar afwachten… Ik had een tweet gestuurd die als volgt luidde op 15 februari: ‘Even een test: welke autobedrijven lezen deze tweet en reageren proactief.’

Twee gekke dingen zaten in deze tweet: proactief reageren kan eigenlijk natuurlijk niet en autobedrijven lezen niet maar de mensen die er werken. Ik kreeg dit ook haarfijn terug van deze en gene:-) Maar het mooiste vond ik wel dat er al snel vele reacties volgden waaruit ook nog de nodige gastvrijheid bleek. En het was ook een mooie mix: van dealers, universelen, fastfitters, schadeherstelbedrijven tot en met een grootbank en een provider aan toe!

Grote klasse!! Dit zijn overigens ook twitteraccounts die veelal bovengemiddeld actief zijn in de sector dus doe er uw voordeel mee! Ik heb onder deze blogposts alle berichten integraal weergegeven. De Twittertoppers!

Ik weet het, het slaat nergens op maar werd gewoon erg trots en er erg vrolijk an!! Wat leuk al die reacties maar ook wat GOED al die reacties uit een sector waarvan velen het niet direct zouden verwachten. Dit was maar een speldenprik maar zou het niet leuk zijn om zo’n soort van test te doen onder verschillende sectoren en dan op grotere schaal en meer onderbouwd?

 

 

 

 

 


 

Lees ook:Twittertips van B2B twitteraar van het jaar
Lees ook:Autobedrijven beoordelen via autobedrijf.tevreden.nl
Lees ook:Antwoord op je ondernemersvragen via 100ondernemers.nl
Lees ook:Durf jij ook te vragen?
Lees ook:Nieuw: online zakenpartnertest

Eén reactie op “Snelle twittertest autobranche toont twittertoppers

  1. Paul Haarman

    Opmerkelijk resultaat, moet ik ook toegeven. Ik zie zelf trouwens dat Twitter de laatste tijd meer en meer de zakelijke kant uitgaat. Daarmee bedoel ik ook dat er echt goede leads te halen zijn. Meer dan op LinkedIn zelfs (waar ik slechte ervaringen met adverteren heb, maar dat staat daar dan dan ook nog in de kinderschoenen).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.