Verlaagd BTW-tarief noodzakelijk voor bouwsector

MKB-Nederland is ervan overtuigd dat het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor de bouw nodig is, om de sector niet verder terug te laten zakken.  

Op 1 juli a.s. loopt deze regeling af en moet de bouwbranche weer gaan rekenen met 19% BTW. MKB-Nederland heeft De Tweede Kamer gevraagd, om een verlenging tot eind van dit jaar noodzakelijk is. 

Organisaties zoals installateurs, dakdekkers en schilders hebben de klappen van de crisis als geen ander gevoeld. Sinds de invoering van het lagere btw-tarief trekken de bouwondernemingen gemakkelijker nieuwe opdrachten aan. Na 2011 zou het verlaagde btw-tarief ook voor het verduurzamen van woningen ingezet kunnen worden.

Aangezien de maatregel op 1 juli afloopt, is het van essentieel belang om op korte termijn duidelijkheid van de overheid te krijgen.

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Ondernemende Belg bedenkt kant-en-klaar wijnglas
Lees ook:95% waardeert alcohol legitimatieplicht onder twintig jaar
Lees ook:Onderneem jij in de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland?
Lees ook:Nieuwe ondernemerstips per video beschikbaar!
Lees ook:Ondernemerstips per video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.