Aantal zelfstandigen in detailhandel neemt fors af

Het aantal zelfstandigen in detailhandel, autosector, industrie en horeca zal de komende tijd in versneld tempo afnemen. In die sectoren is er momenteel sprake van een verzadigde markt.

Althans, dat stelt onderzoeksbureau EIM in een rapport over de vooruitzichten van 2011 en 2012 voor ondernemers. Toch zit er in het algemeen wel een stijgende lijn in het aantal zelfstandigen, aldus EIM.

Het bureau schetst een redelijk positief beeld voor het vaderlandse mkb. Voor dit jaar wordt een afzetgroei voorspeld van 2,75%. En gemiddeld zal de winst dit jaar met 6,25% toenemen. Voor 2012 denkt EIM wat de afzetgroei betreft aan 2% en aan 2,5% winstgroei.

Wel zullen ondernemers het vooral moeten hebben van leveringen aan elkaar. De consument houdt namelijk nog steeds de hand op de knip.

Bron: MijnBedrijf

Lees ook:Toename aantal zelfstandige ondernemers
Lees ook:MKB zorgt voor nieuwe banen!
Lees ook:Lokale ondernemerslasten stijgen in 2011
Lees ook:Geen verplichte AOV?
Lees ook:‘Een Tsunami over ZZP-ers’

Eén reactie op “Aantal zelfstandigen in detailhandel neemt fors af

  1. Eva | detailhandel

    De detailhandel zal blijven evolueren zoals hij dat altijd heeft gedaan: als de detailhandel lucratief is zal de kleine zelfstandigen worden verdrongen door de grote ketens. Wil de klaine detailhandel overleven zal hij zich moeten differentiëren of een niche kiezen. Anders zal de grote het klaine visje opeten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.