Als zzp’er een huis kopen

Als zzp’er heb je geen werkgeversverklaring waaruit blijkt dat je een stabiel inkomen hebt. Jouw inkomen zal maandelijks sterk fluctueren. Tenminste daar gaat de bank vanuit bij het verstrekken van een hypotheek aan een zzp’er. De stabiliteit van jouw inkomen kun je aantonen door over drie kalenderjaren het inkomen aan te overleggen.

Bij het kopen van een huis eisen banken bepaalde zekerheden. Een belangrijke eis is een stabiel inkomen. Zzp’ers moeten over drie afgesloten boekjaren kunnen aantonen hoe hoog het inkomen in geweest. Dit kunnen banken lezen in de jaarstukken. Banken kijken wel verder dan alleen de jaarcijfers. Ook is het belangrijk in welke branche je werkt. Is het een groeiende branche of juist een krimpende? Is de bank van mening dat het een stabiel inkomen is? Dan krijg je een hypotheek.

Minder dan drie afgesloten boekjaren
Ben je korter dan drie jaren actief? Vaak zijn er toch nog mogelijkheden. In dat geval kunnen banken een prognose maken waarin ze de inkomsten in de toekomst inschatten. Of een hypotheek wel of niet wordt verstrekt hangt ook af van jouw achtergrond en ervaring. Met nog geen drie afgesloten boekjaren zijn er zeker mogelijkheden.

Goed advies maakt het verschil
Zzp’ers lopen tegen meer obstakels aan in vergelijking met werknemers. Voor het beste advies en goede begeleiding van een hypotheekaanvraag kun je het beste terecht bij de onafhankelijke advies. Deze kiezen de hypotheek die het beste bij jou past. Banken hebben maar een beperkter aanbod. Zij bieden namelijk de eigen hypotheekoplossing aan.

Lees ook:Besparen op de hypotheeklasten – oversluiten of rentemiddeling?
Lees ook:Ik ben zzp’er – Hoe kom ik aan een hypotheek?
Lees ook:Bijbouwe.nl – Tegen lage kosten een hypotheek afsluiten als zzp’er
Lees ook:Wat is inflatie eigenlijk?
Lees ook:Microkrediet Pilot van Senternovem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.