Onderzoek naar Google

De toezichthouders van de Europese Unie bekijken of Google wellicht de concurrentieregels heeft overtreden.Volgens de klagers zou Google in zijn zoekresultaten de websites van concurrenten met opzet een lagere positie hebben toegekend. Misbruikt Google dan toch haar macht? Kan haast niet waar zijn. Athans, dat wil ik niet geloven. Beslist niet!

Deze zaak is een voedingsbodem voor de latente angst van velen dat de machtspositie die Google aan het opbouwen is en al heeft wel heel erg groot wordt. Als het ooit in verkeerde handen zou vallen, dan zouden we daar met z’n allen niet blij van worden. Veel bedrijven zullen dan niet meer kunnen functioneren. Maar laten we hopen dat het nooit zover komt. Positief blijven.

Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal verkeert het EU-onderzoek in een pril stadium. Het zou goed kunnen dat de toezichthouders uiteindelijk niet in actie komen tegen Google, aldus de krant. Er zijn drie bedrijven die klachten in dit kader hebben ingediend. Waaronder een dochter van Microsoft.

Lees meer in De Automatiseringsgids: http://www.automatiseringgids.nl/markt-monitor/champions-league/2010/8/eu-onderzoekt-google-na-klachten.aspx

Lees ook:Twitter is 7 miljard waard
Lees ook:Stormloop op aandelen in Facebook
Lees ook:Het loont om een hufter te zijn
Lees ook:Plezier in fysiek winkelen daalt
Lees ook:Google Street View auto’s rijden weer rond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.