Fitnesssector wil fitter worden

De fitnesssector is een tak van sport die er om bekend staat een groot verloop van klanten te hebben. De sector wil dit tij gaan keren en op dit vlak een stuk fitter worden. Zeker nu nieuwe klanten zich niet meer zo snel aandienen door de economisch mindere tijden.

Tools

De Hogeschool Utrecht onderzoekt momenteel binnen de fitnessbranche hoe de ondernemers meer tools kunnen krijgen om het aanbod te laten aansluiten bij de wensen van de klant. Het bouwen van communities zou een uitkomst kunnen bieden. Dit en meer is te lezen op Marketingfacts.

Klantverlies

Fitnesscentra raken gemiddeld jaarlijks tussen dertig tot vijftig procent van hun bestaande klanten kwijt. Er woedt binnen de fitnessbranche een concurrentieoorlog die vooral op basis van prijs wordt uitgevochten. De vraag is kleiner dan het aanbod en door de economisch mindere tijden zeggen ook steeds meer mensen hun lidmaatschap op.  budgetfitness concepten groeien nog wel. 

Communities

In de V.S.  springen de fitnesscommunities als antwoord op de mindere tijden als paddenstoelen uit de grond: Fitlink, Seek4Fitness en FitConnect zijn er allemaal op gericht om kennis uit te wisselen buiten de centra. Het bekendste Nederlandse initiatief VirtuaGym is zelfs rechtstreeks een concurrent voor de bestaande ondernemers. Hierdoor zien veel fitness- ondernemers de mogelijkheden van communityvorming rond het eigen centrum nog niet direct zitten. Het biedt echter mogelijkheden om niet alleen de dienstverlening beter op de wensen van de klant te laten aansluiten, maar zelfs de klant zelf onderdeel van de dienstverlening te laten uitmaken.

Lees ook:Crisis? Updressen!
Lees ook:Hertz start minilease voor ondernemers
Lees ook:Tip: zorg dat jij en je klant verliefd op elkaar blijven
Lees ook:Hoe houd ik mijn winkel aantrekkelijk? Alles over winkelinrichting.
Lees ook:Tips voor meer winst

Eén reactie op “Fitnesssector wil fitter worden

  1. Ruguwojiq

    franchise business oportunities pension funds and real estate symptoms of keratin deposits stag crowns driver financing select special eurobank efg simple invoice eurocredit team municipal refunding stagflation assets extended retail credit program control jersey new rent zion hill investment development inc emerging market private equity automotive pension liabilities minnesota first cash advance quicken amount invested free printable rental lease agreements heartland payment systems com average discount rate trend low cost cash advance loans mba credit card services wire federal funds transfer international trading company campbellville premium on advanced refundings equivalency factors risk free rate best nasdaq biotecnology agent company insurance market product services is nasa in debt living trusts down load free national retail credit attorney creditors two-tiered payment system saample life insurance policy available financing home improvement switzerland’s currency auto accident replacement value of car discount low rates las vegas hotel instant no credit check student loans business financial services insurance reinsurance brokers insurance company tax exempt dividends neuromuscular rebalancing farningham mccreadie partnership limited policy dividends john hancock life insurance hulp omni trader define obligor credit cards retail instant bond refundings risk of carbohydrate fry’s seagate electronics prices retail general partner limited partnership

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.