Coca-cola maakt flessen van planten

Coca-Cola gaat op de duurzaamheidstoer en neemt daarin het voortouw in de branche. Als eerste frisdrankenproducent introduceren ze in Nederland een fles die deels gemaakt is van planten.

Vanaf juni worden alle halve liters van Coca-Cola (inclusief de varianten Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero) vervangen door de zogeheten PlantBottle.  Nog dit jaar is de planning om in ons land al 37 miljoen flesjes van de nieuwe duurzame verpakking te verkopen in Nederland.

Uiteindelijk wil de frisdrankengigant in 2020 alle PET-flessen hebben vervangen door de PlantBottle. Afgelopen introduceerde Coca-Cola de ‘groene’ fles al in de thuismarkt Amerika. Daarna volgde Denemarken en nu zijn wij en onze Zuiderburen in België aan de beurt.  De nieuwe fles bestaat nog steeds voor 25 procent uit gerecycled plastic, maar is nu ook voor 22,5 procent gemaakt van planten.

Lees ook:Google is sterkste merk
Lees ook:Afspraken Social Media
Lees ook:Top 100 groene bedrijven gezocht
Lees ook:Shell meest waardevolle merk van Nederland
Lees ook:Duurzaamheidstips voor op kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.