De 5 meest gehate beroepen

Sommige mensen vrezen de vraag: ‘Wat doe je voor werk?’, omdat hun beroep maatschappelijk niet erg goed in de markt ligt.

Vacature.com maakte een overzicht van beroepen waar bijna iedereen een afkeer van heeft.

1. Tandarts

Een groot deel van de bevolking heeft een irrationele angst voor het jaarlijkse tandartsbezoek. In films worden tandartsen bovendien regelmatig voorgesteld als regelrechte sadisten, wat het imago van deze beroepsgroep niet echt vooruit helpt. Toch is een tandartsbezoek in de meeste gevallen hoogstens licht oncomfortabel en valt het uiteindelijk reuze mee!

2. Controleurs van de nVWA

Sinds 1 juli 2008 geldt een volledig rookverbod in de Hollandse horeca. De controleurs hebben het maar druk en het horecapersoneel zien ze natuurlijk niet graag komen. De boetes kunnen namelijk fors oplopen.

3. Politicus

Er bestaat een vooroordeel over politici dat het profiteurs en zakkenvullers zijn en dat zij veel geld verdienen over de rug van de hard werkende burger.

4. Telemarketeer

Weinig mensen zetten hun beste beentje voor wanneer ze een televerkoper aan de lijn hebben die onmisbare encyclopedieën of een goedkoper telefoonabonnement wil slijten. Eerder wordt de hoorn gewoon op de haak gegooid, onderbreekt men de verkoper, of steekt men af in een woedende tirade zodat de arme student van het callcenter zeker niet meer terug durft te bellen.

5. Deurwaarder

Iemand die komt om je persoonlijke bezittingen in te nemen en daartoe zelfs wettelijk gemachtigd is, zal nooit met open armen ontvangen worden. Wie ooit met lede ogen moest aanzien hoe zijn of haar huis werd leeggehaald, zal zeker beamen dat de gerechtsdeurwaarder een onwelkome gast is; en de deurwaarders zelf wordt dan ook bepaald niet hartelijk ontvangen.

Bron: VKbanen

Lees ook:TSA tip: voorkom verrotte koffer
Lees ook:Ondernemen vanuit de bijstand
Lees ook:Rotterdam: geen werk, geen geld
Lees ook:Twitter snelst groeiende zoekmachine
Lees ook:Vrijmarkten Koninginnedag ‘doen’ 250 miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.