Sterke groei van payrollingbedrijven

Vanwege de onzekerheid over de groei van de economie zijn werkgevers niet meer zo happig op het aannemen van vast personeel. Dit is terug te zien in de cijfers van de Vereniging van Payroll Ondernemingen (VPO). De omzet over contracten voor bepaalde tijd groeide in het tweede kwartaal met 18%. De verwachting is dat er in 2012 bijna 180.000 werknemers via payrollbedrijven aan het werk zijn.

Het uitbesteden van de loonadministratie is het belangrijkste motief om samen te werken met een payroller. Ondernemers kunnen zich bezighouden met hun kerntaken en hoeven zich geen zorgen te maken over het uitbetalen van de werknemers. Daarnaast biedt een payrollingbedrijf flexibele arbeidskrachten. Werknemers in dienst via een payroller hebben een eigen CAO en bouwen vakantiedagen op, net als iedere andere werknemer. Echter, de werkgever kan het dienstverband per direct beëindigen.

Deze flexibiliteit blijkt zeer waardevol voor ondernemers gezien de enorme groei sinds payrolling in het midden van het vorige decennium in Nederland werd geïntroduceerd.

Lees ook:Erfgenamen hebben recht op vakantiedagen
Lees ook:5 redenen om geen zzp’er te worden
Lees ook:Hoe nuttig is een werknemer uit dienst?
Lees ook:Opsparen vakantiedagen aan banden
Lees ook:MKB zet verborgen camera’s in tegen stelend personeel

Eén reactie op “Sterke groei van payrollingbedrijven

  1. Hans

    Verkeerd overgenomen van het VPO bericht. De omzetgroei van contracten voor ONBEPAALDE tijd zijn 18% gestegen in het 2e kwartaal 2011 ten opzichte van het voorgaande jaar.
    De algehele omzetstijging is slechts 4%. Dat wil zeggen dat de omzetgroei voor contracten voor BEPAALDE tijd altijd minder dan 4% moet zijn geweest.

    Dat een werkgever het dienstverband per direct zou kunnen beëindigen is ook niet correct. Dat kan alleen bij een oproepcontract. Bij contracten voor bepaalde of onbepaalde tijd is dat uiteraard niet mogelijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.