Onderneemster 12 uur lang opgesloten in klein hokje

Ik doe het! Ik laat me voor de strijd tegen kinderprostitutie 12 uur lang opsluiten in een hokje met dezelfde afmetingen als de hokjes in de Indiase bordelen. Dit gebeurt op 2 juni 2012 van 8.00 tot 20.00 uur in Amsterdam (Restaurant The Red Sun). Ik ben lid van het comité van aanbeveling van de Stichting Stop Kindermisbruik en ik hoop met dit initiatief zoveel mogelijk geld op te halen om minderjarige meisjes te bevrijden uit de erbarmelijke omstandigheden van gedwongen kinderprositutie. Zou super zijn als jij mij ook wil sponsoren. Dit kan al vanaf 3 euro!

50 euro
Voor 50 euro kan reeds een meisje worden bevrijd door Stichting Stop Kindermisbruik en haar partnerorganisaties. Via een online actiepagina  kunnen sympathisanten met deze actie Gwen Jansen sponsoren zodat zoveel mogelijk geld kan worden opgehaald om minderjarige meisjes wereldwijd een betere toekomst te bieden.

Bekende Nederlanders
Vanaf 25 mei aanstaande leveren 40 bekende en onbekende Nederlanders tien dagen lang hun vrijheid in om honderden minderjarige meisjes hun vrijheid terug te geven. 24 uur per dag worden de hokjes bezet door de deelnemers, steeds in shifts van 12 uur. Naast mezelf doen onder andere de volgende bekende Nederlanders mee: Hind, Arjan Erkel, Jörgen Raymann, Manuela Kemp, Fajah Lourens, Danny Froger en Aldith Hunkar.

Afzien
Mensen die mij kennen, weten dat ik heel slecht stil kan zitten en erg op mijn vrijheid gesteld ben. Er zijn dan ook al mensen die zeggen dat ze 200 euro geven voor elk extra uur dat ik het volhoud. Ook omdat zij dan wat meer rust om zich heen hebben. Mooi zo. Als ik maar veel geld ophaal. Deze gedwongen kinderprostitutie moet gisteren nog een halt worden toegeroepen.

Over de actie
De actie maakt onderdeel uit van het initiatief ‘Lock me Up- Free a Girl!’ van restaurant The Red Sun dat hiermee de Stichting Stop Kindermisbruik steunt in haar strijd tegen kinderprostitutie. Vrijdag 25 mei 2012 om 20.00 uur is de aftrap van de actie en nemen de eerste deelnemers plaats. Op zondag 3 juni om 20.00 uur worden de laatste deelnemers bevrijd waarna de actie wordt afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag voor Stop Kindermisbruik.

Over Stichting Stop Kindermisbruik
Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel hebben in 2008 het initiatief genomen om stichting Stop Kindermisbruik op te richten. In veel landen komt commerciële seksuele uitbuiting van kinderen op grote schaal voor. Ook in Nederland zitten naar schatting meer dan 1.500 minderjarige meisjes gedwongen in de prostitutie. Stop Kindermisbruik wil hen helpen uit de prostitutie te ontsnappen. Om dit te bereiken steunt Stop Kindermisbruik lokale partnerorganisaties in Azië, Afrika en Nederland. Deze organisaties bevrijden, samen met de politie, meisjes uit bordelen en/of vangen meisjes op die in de prostitutie gezeten hebben. Hierdoor kunnen deze meisjes werken aan een nieuwe toekomst. Sinds de oprichting in 2008 heeft Stop Kindermisbruik al ruim 1.500 meisjes helpen ontsnappen aan hun uitbuiters.

 
 

Lees ook:Dries Mertens: Stop Kindermisbruik
Lees ook:Ondernemers stoppen kindermisbruik!
Lees ook:Bloggen tegen kindermisbruik
Lees ook:Ook Google stopt kindermisbruik
Lees ook:Jim en Bettina stoppen kindermisbruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.