Wat blijft er nog over in de winkelstraat?

In de maand december zijn er zware klappen gevallen in de winkelstraat. Het dieptepunt was het faillissement van V&D en DA. Volgens buitengewoon hoogleraar e-commerce, Cor Molenaar, is dit nog maar het begin. Er zal meer ellende volgen voor winkelbedrijven.

Al jaren stijgt het aantal transacties via het internet en daalt het aantal aankopen bij winkeliers. Volgens de heer Molenaar zijn er meer winkelketens die in moeten grijpen. Als voorbeelden noemt hij onder andere:
• Gamma
• Bart Smit
• Kwantum
• Bristol
• Hunkemoller

Hij zegt niet dat deze bedrijven op het punt staan om failliet te gaan, maar er moet wel iets veranderen bij deze bedrijven. Ze moeten mee met de moderne ontwikkelingen en moeten dynamischer worden.

De winkelstraat wordt steeds internationaler
De winkelstraten lijken nu al sterk op elkaar. Overal vind je dezelfde winkels. Dit zal in de toekomst niet anders zijn, maar er rukken wel andere winkelbedrijven op. Buitenlandse bedrijven zullen in het gat springen die de Nederlandse winkels achter laten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Primark, Zara en H&M.

Consumenten kiezen massaal voor de laagste prijs. Ze gaan naar de winkels om producten te bekijken, en gaan vervolgens online voor de laagste prijs. Dit is een niet te stoppen ontwikkeling.

Lees ook:Wat gaat er nog gebeuren in de winkelcentra?
Lees ook:Leukste winkelstraat van Nederland in Leeuwarden
Lees ook:Retailers maken te weinig gebruik van Facebook
Lees ook:Ik pap, jij papt, wij pappen!
Lees ook:Kieskeurig.nl levert producten uit fysieke winkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.