Valkuilen bij het afsluiten van een AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je niet zonder als zzp’er. Let wel op welke dekking je kiest. De verzekering moet namelijk goed aansluiten op jouw persoonlijke situatie en je moet natuurlijk niet teveel betalen.

Afhankelijk van je beroep, de leeftijd en je gezondheid kan de AOV een dure verzekering zijn. Je kunt de kosten drukken door de verzekering zo goed mogelijk op jouw eigen situatie af te stemmen. Enkele valkuilen bij het afsluiten van een AOV willen wij graag toelichten.

Een lage uitkering verzekeren
De eenvoudigste manier om te besparen op de AOV is door een lage maandelijkse uitkering te verzekeren. Bij het arbeidsongeschikt raken moet er namelijk wel een uitkering volgen om maandelijks van rond te komen. Je hebt er niets aan om slechts een klein deel van je inkomen te verzekeren.

Geen index meeverzekeren
Tegen een geringe premieopslag is het mogelijk om indexatie mee te verzekeren. Indexeren houdt in dat het verzekerd bedrag of de uitkering jaarlijks wordt verhoogd met een bepaald percentage. Op deze manier kun je voorkomen dat het verzekerde bedrag achter blijft door inflatie.

Slechts één week eigen risico
Als ondernemer ben je niet snel te ziek om te werken. Pas als het echt niet anders kan leg je het werk neer. Je kunt de premie drukken door de eerste 30, 60 of 90 dagen van arbeidsongeschiktheid zelf te dragen. Het grootste risico is namelijk de langdurige of de blijvende arbeidsongeschiktheid.

Vergelijk de verschillende verzekeraars met elkaar
Ga niet standaard naar de verzekeraar waar ook de zakelijke verzekeringen lopen. Bij de AOV gaat het om flinke premies. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot. Ga je er dus goed in verdiepen voordat je een verzekering afsluit.

Lees ook:Waarop letten bij het afsluiten van een AOV
Lees ook:Geen verplichte AOV?
Lees ook:Voor welke beroepsgroepen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?
Lees ook:Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?
Lees ook:Zakelijke verzekeringen – Welke heb je nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.