Ik ben zzp’er – Hoe kom ik aan een hypotheek?

Eigenlijk vreemd! Een werknemer met een vast dienstverband in een krimpende sector kan eenvoudig een hypotheek krijgen. Een zzp’er die nog geen drie jaren actief is in een groeiende markt heeft moeite om een hypotheek af te sluiten.

Veel zzp’ers die huren zouden graag willen kopen. Geldverstrekkers staan hiervoor open, maar er moet wel voldaan worden aan strikte voorwaarden. De cijfers over de afgelopen jaren moeten er goed uit zien. Het liefst moet je minimaal drie jaren actief zijn als zzp’er, maar er zijn nu ook al mogelijkheden bij een kortere actieve periode.

Ben je al een keer afgewezen voor een hypotheek?
In vergelijking met een aantal jaren geleden zijn banken nu eerder bereid om zelfstandigen tegemoet te komen als ze niet in het perfecte plaatje passen. Zzp’ers die een aantal jaren geleden geen hypotheek konden krijgen, kunnen het nu beter nog een keer proberen. Een leuke bijkomstigheid is dat de hypotheekrentes in de afgelopen jaren ook nog eens sterk gedaald zijn.

Verzamel over de afgelopen drie jaren de jaarrekeningen en maak een afspraak met een hypotheekadviseur om de mogelijkheden door te spreken. Door de lage hypotheekrente en de gedaalde huizenprijzen sinds 2008 is kopen nu goedkoper dan huren. Vooral als je geen recht hebt op huurtoeslag.

Lees ook:Als zzp’er een huis kopen
Lees ook:Bijbouwe.nl – Tegen lage kosten een hypotheek afsluiten als zzp’er
Lees ook:Besparen op de hypotheeklasten – oversluiten of rentemiddeling?
Lees ook:Hypotheek blijft lastiger voor een zzp’er
Lees ook:Bedrijfspand kopen of huren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.