Leden FNV bijna unaniem tegen pensioenakkoord

Ook de leden van FNV Bondgenoten wijzen het pensioenakkoord af. In het door de bond gehouden referendum stemde ruim 96 procent tegen het akkoord dat vakbeweging, werkgevers en kabinet in juni sloten.

Dit heeft voorzitter Henk van der Kolk vandaag bekendgemaakt. De leden steunen daarmee de opstelling van de bond, die fel tegen het akkoord is. Van de 475.000 leden heeft ruim een vijfde zijn stem uitgebracht.

De meeste FNV-bonden kunnen zich wel vinden in het akkoord, maar Bondgenoten, de grootste van allemaal, is fel tegen. Volgens het akkoord gaat de AOW-leeftijd in 2020 naar 66 jaar en stijgt die daarna mee met de levensverwachting.

Het blijft mogelijk nog met 65 jaar te stoppen met werken, maar dan gaat wel de uitkering omlaag. Mensen met een laag inkomen kunnen het zich daarom niet veroorloven, aldus Bondgenoten. Ook vindt de bond dat het akkoord het pensioen te onzeker maakt en de risico’s te veel bij de werknemers legt.

Abvakabo heeft om dezelfde redenen moeite met het akkoord. De leden van deze bond kunnen in de eerste week van september aangeven hoe zij erover denken. FNV Bouw gaat het pensioenakkoord niet in een referendum voorleggen aan de leden maar ze roepen de leden wel op om per e-mail hun mening te geven.

Bron: ANP

Lees ook:Helft Nederlanders is tegen het pensioenakkoord
Lees ook:Kamp negatief over alternatief pensioenplan FNV
Lees ook:Abvakabo kiest toch voor pensioenreferendum
Lees ook:Pensioenakkoord wordt groot fiasco
Lees ook:Samenstelling van het inkomen van zzp’ers

Eén reactie op “Leden FNV bijna unaniem tegen pensioenakkoord

  1. Jos

    96% van 22,7% opkomst is niet “unaniem”. Je kunt hooguit stellen dat alleen de tegenstanders kwamen opdagen, ergo: meer dan driekwart is niet tegen. “Unaniem” is louter propaganda.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.