Stop de Rat Race

In het programma `boeken` (elke zondag om half twaalf, Ned 1) zag ik vandaag Wim Brands in gesprek met filosoof en schrijfster Joke Hermsen over haar boek `Stil de tijd’. Over het belang van niets doen van tijd tot tijd, over het stoppen van de rat race rond de tijd. Ondernemers zouden er erg goed aan doen om hun werknemers per dag 1 uur verplicht niets te laten doen in een ruimte waar geen enkel signaal binnenkomt aan communicatie. Want zoals filosoof Plato en nog veel meer (ook hedendaagse) filosofen stellen: nieuwe inzichten ontstaan pas als je niets aan het doen bent. Het is niet voor niets dat dictatoren mensen vooral heel hard en heel veel laten werken. Dan stellen ze ook geen moeilijke vragen en ontstaan er geen slimme ideeën om het roer van de alleenheerser over te nemen. Hoewel ik zelf dol ben op actie en juist daardoor weer op nieuwe ideeën kom, is hier ook wel wat voor te zeggen. Maar 1 uur per dag?? Dat is wel erg veel wellicht? Hoe dan ook, ik bespreek het binnenkort serieus in mijn managementteam. Je weet maar nooit.

Lees ook:Tips voor een prettige vergadering
Lees ook:Slim onderhandelen meestal niet slim
Lees ook:Makkelijk ideeën voor je website uitwerken
Lees ook:Teveel leuk werk voor te weinig uren
Lees ook:Innovatie Quickscan al ontdekt?

2 reacties op “Stop de Rat Race

 1. Ben

  Beste Gwen,

  Van harte gefeliciteerd met je eerste berichten! Veel plezier met het bloggen. Het wordt vast een groot succes.

    /   Beantwoorden  / 
  1. De Onderneemster

   Thankssss Ben! I appreciate it. Ik doe mijn best! Wanneer mag ik eigenlijk live?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.