Geluid voor elektrische auto’s

Ik werd attent gemaakt op het volgende. Fabrikant Delphi Automotive (onderdeel van autofabrikant General Motors) is bezig met het ontwikkelen van geluidsgeneratoren voor nieuwe elektrische auto’s. Het kenmerk van een elektrisch aangedreven auto is, dat deze geen geluid maakt.

Dat kan zeker bij andere weggebruikers voor nare verrassingen zorgen. Stel je voor: je bent aan het wandelen.  Plotseling komt er een auto van achter, zonder dat je er erg in hebt. Uit eigen ervaring (één van mijn opdrachtgevers beschikt over een volledig elektrische auto) kan ik je vertellen dat je je rot schrikt.  In Japan met haar overvolle wegen zijn dergelijke apparaten al in gebruik. Delphi verwacht dat ze straks in Europa en Noord-Amerika verplicht worden. De introductie van de geluidsgeneratoren staat gepland voor 2012 en ze komen ook als accessoire beschikbaar voor al rijdende auto’s. Wel van belang dat het apparaat licht is en een laag stroomverbruik heeft!

Bron: www.automotive-online.nl

Lees ook:Daimer zet in op 10% elektrische auto’s
Lees ook:Eerste elektrische Peugeot in Friesland rijdt op de zon
Lees ook:Rijles in elektrische auto
Lees ook:Nieuwe biobrandstof voor auto’s: olie uit hout
Lees ook:Regels rond privégebruik leaseauto veranderen

3 reacties op “Geluid voor elektrische auto’s

 1. Frank

  Een idioot idee, die geluidsgeneratoren. Eén van de belangrijkste voordelen van de elektrische auto is, dat deze geen herrie maakt. Het wordt dus veel stiller op straat, fantastisch! De mensen moeten gewoon wat beter opletten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Loots

  Wat een raar verhaal. Wanneer je een keer oversteekt en je vergeet te kijken wordt je hier mneestal niet op geattendeerd door het geluid van de auto. Dit is dan een piepend geluid van remmende banden of een claxon.

  M.v.g.

  Frank Loots
  http://www.franconique.nl

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gwen Jansen

  Dat ben ik niet helemaal met je eens. Ik werd destijds bij mijn opdrachtgever echt verrast doordat ik het motorgeluid niet hoorde. Plotseling reed de auto rakelings langs me. Dus ervaring uit de praktijk! Ik hoorde echt geen remmende banden of iets dergelijks..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.