Philips zegt TV vaarwel

Met het aantreden van een nieuwe topman is het gedaan met de TV voor Philips.

Al jarenlang was de Televisie-divisie een zorgenkindje, maar nu gaat het mes er dan echt in.  Het product waarmee Philips naast de gloeilamp haar bedrijf heeft groot gemaakt, komt in Chinese handen. Het concern zet de tv’s op ‘standby’ in een joint venture met het Chinese TPV. Over zes jaar kan de sterker er helemaal uit.

De 3.600 werknemers verhuizen mee naar TPV en neemt Philips een 30 procents-belang in de joint venture waarvoor ze vanaf 2012 jaarlijks mimimaal 50 miljoen euro aan royalties ontvangt.  Philips dat al in 1928 zijn eerste beeldbuis maakte, is er nooit in geslaagd de overgang naar platte lcd-schermen te maken.

Al vanaf 2006 besteedde men de TV-activiteiten voor de VS, India en China uit. Overigens wel onder het Philips-label. Ook dat was niet de oplossing. Philips verloor de afgelopen twee jaar verder terrein aan Samsung en LG.

“Een oplossing voor de TV-problemen heeft mijn absolute prioriteit” zei CEO Frans van Houten bij zijn aantreden op 1 april. En dat blijkt achteraf geen grap te zijn!

Lees ook:Google blijft in China
Lees ook:Teveel haantjes in China?
Lees ook:Een miljoen chinese miljonairs
Lees ook:Verwachtingen gaming industrie overstegen
Lees ook:Ikea speelt open kaart: miljardenwinst

Eén reactie op “Philips zegt TV vaarwel

  1. Richard

    Ik neem aan/hoop dat Philips nog wel technisch onderzoek blijft doen ?
    De produktie is tegenwoordig een aparte zaak dat kan nog maar heel moeilijk in Europa maar onderzoek en ontwikkeling natuurlijk wel en daar is Philips ijzersterk in. Ik kijk al 40 jaar met veel plezier en trots naar Philips tv’s en hoop dat de rest van mijn leven nog te kunnen doen..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.