Vier op de tien ondernemers is slachtoffer van criminaliteit

Vier op de tien ondernemers hebben de afgelopen twaalf maanden met criminaliteit te maken gehad. Vooral de sectoren detailhandel, horeca en transport waren de dupe.

Diefstal is het meest voorkomende delict waar ondernemers mee te maken krijgen. Vandalisme en computercriminaliteit staan op nummer twee en drie. Bij ondernemers die met diefstal te maken kregen werd in een jaar gemiddeld drie keer ingebroken.

Meer dan de helft van de ondernemers is van mening dat de criminaliteit het afgelopen jaar is toegenomen. De overheid krijgt van de ondernemers gemiddeld een 5,2 als het gaat om criminaliteitspreventie. Zij zijn dan ook niet tevreden over de inspanningen van de overheid om criminaliteit tegen te gaan.

Vooral in het zuiden van het land zijn de ondernemers negatief. Ze zijn daar vaker slachtoffer van criminaliteit en de schade is ook hoger. Wel is het zo dat ondernemers in het zuiden het slechtst scoren als het gaat om de beveiliging van het pand en cameratoezicht.

Ongeveer een op de zes bedrijven heeft te maken gehad met computercriminaliteit. Vooral kleine bedrijven lijden hieronder.

Bron: De Zaak

Lees ook:Stelen van de baas is populair
Lees ook:Diefstal onder personeel komt steeds vaker voor
Lees ook:Carnaval: ondernemers sluiten deuren?!
Lees ook:Recordleegstand kantoorpanden
Lees ook:Zakelijke dienstverlening optimistisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.