Richard Branson: ‘hard werken maar ook flink feest vieren’

Richard Branson was onlangs te gast bij bij College Tour: “Hard werken en succesvol zijn moet ook samen kunnen gaan met flink de beest uit kunnen hangen en feest vieren.” Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Maar kijk eens om je heen, als je kijkt naar veel bedrijven dan is dat feestvieren geen integraal onderdeel van het bedrijf meer. Jammer, met dit risicomijdend gedrag gaat ook een stuk persoonlijke gezicht van bedrijven verloren.Zijn advies op de vraag: wanneer weet je dat je een bedrijf moet starten: ” Bedenk wat je frustreert op dit moment en bedenk of jij dat beter dan anderen zou kunnen verhelpen. Dat je daar dus anderen mee zou kunnen gaan helpen. Dat is de enige reden om een bedrijf te starten. Dan zal je er plezier aan beleven.”

Ik had onlangs mijn eigen college tour toen ik op Nyenrode bij ondernemend Nyenrode in de zolderbar de studenten mijn ondernemersverhaal mocht vertellen. Daar kwam ook na afloop vaak de vraag: “Ik weet niet goed wanneer ik moet beginnen en hoe ver ik moet gaan in mijn voorbereidingen en of ik er al klaar voor ben.” Mijn antwoord: ” Je bent er nooit helemaal klaar voor… Dus gewoon doen en er zin in hebben en heel veel feestvieren als het kan!”

Lees ook:Periodieke APK voor het bedrijf
Lees ook:Innovatie Quickscan al ontdekt?
Lees ook:Papieren handleidingen, tips en trics? So eighties:-)
Lees ook:Hypotheek blijft lastiger voor een zzp’er
Lees ook:Betover je klanten in tien stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.