Hoezo kunnen kunstenaars geen ondernemers zijn?

Vaak hoor je dat de combinatie ‘kunstenaar’ en ‘ondernemer’ niet goed samen gaat. Flauwekul. Een prachtvoorbeeld vind ik Dj Kypski. Hij ontwikkelde onlangs een heel nieuw (en volgens mij ook bijzonder kansrijk) concept als rasechte ondernemer. Wie dingen voor elkaar wil krijgen, moet soms het heft in eigen hand nemen!

Kypski & Matangi is een formatie bestaande uit dj Kypski en het Matangi strijkkwartet. Het lijkt heel erg onlogisch, een dj en een strijkkwartet maar toch hebben ze een unieke muziekstijl ontwikkeld. Maar ja, iets nieuws bedenken is ook onzeker dus wat doe je als je geen platenmaatschappij hebt? Dan ga je gewoon ondernemen!

Net als elke beginnende act moeten ze flink investeren om een show van de grond te krijgen. Denk aan arrangementen laten maken, een website en een demo zodat iedereen weet hoe de nieuwe plaat gaat klinken. Nu hopen ze ondernemers enthousiast te maken voor hun project want wachten op een platencontract, is hopeloos ouderwets!

Ze namen het heft in eigen hand, schreven persberichten en zochten de media op. Met succes want zo waren ze al te zien bij De Wereld Draait Door en in dagblad De Pers.

Hoe gaan ze te werk? Ze roepen andere ondernemers (u dus ook bij deze:-)) op om een bijdrage te leveren aan hun mooie project en belonen vervolgens die investering op hun eigen muzikale wijze.

Bij een donatie van 1.000 euro komen de muzikanten bij u praten over hoe uw bedrijfsnaam kan worden uitgedragen in hun promotie. Bij een donatie van 2500 euro komt de hele formatie zelfs spelen op uw bedrijfsfeest!

Maar ook 25 euro is erg welkom. Op de website van Voor de Kunst kunt u meer lezen over hoe u kunt bijdragen aan dit mooie project want zulke jonge enthousiaste ondernemers verdienen een duwtje in de goede richting!

 

Lees ook:Huisstijl helemaal in eigen hand
Lees ook:De dappere ondernemer
Lees ook:Topleveranciers.com: geef een korte videopresentatie van je bedrijf
Lees ook:Ambities: go for it!
Lees ook:Gratis leercultuurles voor 500 bedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.