Klusbedrijven niet geraakt door de verhoging van de BTW

Per 1 juli is de BTW voor het onderhouden en verbeteren van onroerend goed verhoogd van 6 naar 21 procent. Deze sterke verhoging van de kosten heeft niet tot gevolg gehad dat bouwgerelateerde bedrijven het rustiger hebben gekregen.

De verlaging van de BTW was een tijdelijke maatregel om enerzijds het investeren in de eigen woning te stimuleren. Anderzijds was het natuurlijk ook goed voor de ondernemers in de bouw. Het gaat nu weer beter met de economie en ook de huizenmarkt trekt weer aan. Er bestond angst voor de gevolgen van het verhogen van de BTW weer naar 21 procent, maar de zorgen waren onterecht.

In de maanden mei en juni hebben schilders, stukadoors en aannemers het zeer druk gehad. Nog even voor de sterke verhoging van de BTW moesten de klusjes geklaard worden. Er ontstond angst voor de gevolgen van de BTW verhoging door doemverhalen van analisten. De markt zou namelijk volledig instorten. De groei en de economie en het herstellen van de huizenmarkt dempen de gevolgen.

Ook voor de komende jaren is het de verwachting dat de economie verder aan gaat trekken, en huizenprijzen zijn inmiddels alweer een paar procentpunten gestegen. Er komen weer gouden tijden aan voor bouwbedrijven.

Lees ook:McDonald’s groeit
Lees ook:Werkgevers geven minder uit aan opleidingen
Lees ook:Albert Heijn nog groter
Lees ook:Echt geen double dip voor Nederland
Lees ook:Schilders willen 6% BTW behouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.