Onverzekerde zzp’ers overwegen toch te verzekeren

Uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea blijkt dat 581.000 zzp’ers overwegen om een verzekering af te sluiten om de verzekerbare risico’s af te dichten. De meeste zzp’ers zijn niet of onvoldoende verzekerd, maar uit het onderzoek blijkt dat de meeste zzp’ers wel weten dat ze onderverzekerd zijn.

De afgelopen jaren hebben veel werknemers (noodgedwongen) de overstap gemaakt van loondienst naar zelfstandige ondernemerschap. Als zelfstandige kun je niet meer terugvallen op vangnetten zoals de WW en de WIA. Ook moet er rekening worden gehouden met het risico van het aansprakelijk gesteld worden. Voor werknemers zijn er meestal ook voorziening getroffen voor de pensioenopbouw. De meeste zelfstandigen moeten dit zelf regelen.

Onverzekerde zzp’ers overwegen een verzekering
Uit het onderzoek blijkt dat 581.000 zzp’ers een verzekering overwegen. 198.000 zzp’ers zit hierbij te denken aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Opvallend is dat slechts 118.000 zzp’ers overwegen om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is namelijk de meest belangrijke verzekering voor veel beroepsgroepen. Als je door een fout aansprakelijk wordt gesteld ben je voor je gehele vermogen hiervoor aan te spreken. Je kunt privé failliet raken door een foutje.

Slechts 37% van de zzp’ers overweegt een AOV
De AOV is een verzekering waar een zelfstandige ook niet zonder kan. Door ziekte of een ongeval kun je arbeidsongeschikt raken en zakt het inkomen in één keer naar nul. Het enige vangnet is onder strikte voorwaarden de bijstand. Uit het percentage blijkt dat de noodzaak door de meeste zelfstandigen niet wordt gezien.

Vooral de AOV en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn door zzp’ers onderschatte verzekeringen.

Lees ook:Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?
Lees ook:Minimumtarieven voor zzp’ers? De meeste zzp’ers zijn tegen!
Lees ook:Het gaat goed met de zzp’ers
Lees ook:Zakelijke verzekeringen – Welke heb je nodig?
Lees ook:Een op de vijf zzp’ers heeft een AOV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.