Zzp’ers hebben vertrouwen in 2016

Het vertrouwen van zzp’ers in 2016 is gemeten door ZZP Netwerk Nederland. Nog nooit hebben ze meer vertrouwen gehad in het aankomende jaar. Ze geven het cijfer 7,3.

Jaarlijks meet ZZP Netwerk Nederland het ondernemersvertrouwen. In deze eindejaarsenquête wordt zzp’ers gevraagd om hun vertrouwen in het nieuwe jaar uit te drukken in een cijfer. In 2015 kwamen ze niet verder dan een 6,4. Ook bij de zes eerdere enquêtes is het cijfers niet boven een 7 geweest.

Vooral mannen zijn positief
Bij het analysering van de resultaten blijkt dat mannen veel positiever zijn dan vrouwen. Mannelijke ondernemers geven gemiddeld een 7,6. Vrouwen houden het op een 6,9.

Zzp’ers blijven last van elkaar houden
In Nederland zijn nu 880.000 zzp’ers actief. Er zijn nu twee keer zoveel zzp’ers in vergelijking met 5 jaren geleden. Alleen al in 2015 zijn er 50.000 bijgekomen. De concurrentie tussen zzp’ers is vooral groot binnen de ict. Maar liefst 42% werkt namelijk als ict’er. De groep zzp’ers bestaat voor 79% uit mannen. De tarieven worden laag gehouden door de toenemende concurrentie. Opdrachtgevers hebben een ruime keuze.

Lees ook:Ik verveel me… zullen we daten?
Lees ook:Mannen zonder werk vaak ook zonder partner
Lees ook:Giga onderzoeksbehoefte verschillen sexe
Lees ook:Bedrijven moeten vervrouwelijken
Lees ook:Leidinggevenden hebben minder stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.