Wat gaat er nog gebeuren in de winkelcentra?

Grote winkelbedrijven als DA, Schoenenreus en V&D zijn we al kwijt. Uit onderzoek van Locatus blijkt dat het leed nog niet geleden is. In 2016 lopen 20.625 winkels gevaar. Dat is 14% van alle winkelpanden in Nederland.

In 2014 en 2015 is het aantal winkel in Nederland al behoorlijk uitgedund. Als de voorspelling van Locatus uitkomt, zal dit jaar 30% van de winkelpanden leeg komen te staan. Van de 20.625 winkels die gevaar lopen, zal 12.500 naar verwachting de deuren sluiten.

Door leegstand komt nog meer leegstand
Winkels in winkelcentra waar al veel leegstand is, hebben het moeilijk. Voor de consument is er minder aanleiding om naar het centrum te gaan. Hierdoor zullen de omzetten nog verder kelderen. Er is dus sprake van besmettingsgevaar. De winkels die nu nog goed draaien zullen hinder ondervinden van de leegstand. De winkels die gevestigd zijn in centra waar weinig leegstand is, hebben een grotere overlevingskans. Daarnaast worden bedrijven ook nog financieel in de ellende meegetrokken. Dat zien we nu gebeuren bij Perry Sport.

Niet overal gaat het slecht
De regionale verschillen zijn ook inzichtelijk gemaakt. Naar verhouding gaat het goed in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. Winkeliers in Limburg, Drenthe en Overijssel hebben het gemiddeld lastiger dan de overige provincies.

Lees ook:hoogste stijging winkelleegstand sinds 10 jaar
Lees ook:Recordleegstand kantoorpanden
Lees ook:Wat blijft er nog over in de winkelstraat?
Lees ook:Ondernemers in dorpskern belangrijk
Lees ook:Headlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.