Startende ondernemer kan beter in de kast blijven

“Startende homoseksuele en lesbische ondernemers kunnen beter in de kast blijven, als ze hun bedrijf nog moeten opbouwen.”

Dat zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland, in zijn column in de Telegraaf, die vanwege de Gay Pride is gewijd aan het thema ‘homoseksualiteit en ondernemerschap’.

“Van louter openheid en goede bedoelingen kun je je bedrijf niet opbouwen, van verdiende omzet wel,” zegt Helmers. “Juist als ZZP’er probeer je een persoonlijk contact met je klantenkring op te bouwen.

Echter, als je niet zeker weet of je gesprekspartner homoseksualiteit accepteert, dan is het raadzaam je op de vlakte te houden over je persoonlijke omstandigheden.”

Volgens Helmers zijn er enkele sectoren waar homoseksualiteit in het zakelijke verkeer nog moeizaam is geaccepteerd. “Ik denk dan aan de banken- en financiële sector, de lobbysfeer, technische beroepen, onderwijs, de vastgoedsector en telecommunicatie.”

Helmers: “Hoewel homo’s ook zelf vinden dat ze open moeten kunnen zijn, kiest men er toch vaak voor om dit juist niet te zijn. Vooral in de beginperiode van je ondernemerschap is elke klant immers van harte welkom. En men kiest er dan liever voor om er niet over te praten of er ‘omheen’ te manoeuvreren.

We zien daarentegen wel dat ondernemers, die verder zijn in hun ondernemerschapscarrière, meer open durven zijn..”

Bron: Telegraaf

Lees ook:Erfgenamen hebben recht op vakantiedagen
Lees ook:Laat jezelf zien: meer inspiratie dan transpiratie
Lees ook:MKB Nederland naar rechter
Lees ook:Pensioensparen voor zzp’er aantrekkelijker
Lees ook:25 jaar en jonger? Ondernemen!

2 reacties op “Startende ondernemer kan beter in de kast blijven

 1. Jurgen

  @Vermogensbeheer fanaat:
  Als dat zo is, waarom zijn er dan nog altijd homo’s die veel – en soms té veel(!) – moeite hebben om ‘uit de kast’ te komen? Waarom streeft het COC bijvoorbeeld naar homovoorlichting op school? Zomaar? En wat te denken over het actuele onderwerp ‘weigerambtenaar’? Nee, er is (helaas) nog altijd heel wat werk aan de winkel…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Martin Smit

  Ik ben het helemaal met Jerry Helmers eens. Liever geld verdienen en je bedrijf een boost geven, dan zogenaamd open en transparant zijn. Nederland is erg hypocriet; als homosexualiteit ‘te dichtbij’ komt, dan vindt men het ineens niet zo geaccepteerd. Ik denk bovendien dat we het stuk van Jerry Helmers als zeer geloofwaardig moeten beschouwen, omdat hij zelf daarin ook heel open stelt, dat hij zelf ook homo is. Ik geloof dus deze ervaringsdeskundige!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.