Personeel verkiest mobiliteitsbudget

Werknemers willen liever een maandelijks budget van hun baas, dan alleen het gebruik van een verplichte leaseauto.

Dat is de opvallende uitkomst van een groot landelijk onderzoek in opdracht van Achmea, dat door TNS-NIPO is uitgevoerd.  De insteek is dat werknemers, die in aanmerking komen voor een leaseauto, met dit geld zelf het vervoer van woon-werkverkeer regelen. Geld dat ze overhouden, mogen ze zelf houden. 50% van de ondervraagden in het onderzoek zou hiervoor kiezen. Terwijl een kleinere groep (34%) voor alleen de reguliere leaseauto kiest.

Werknemers schijnen in toenemende mate aan te hikken, tegen de fiscale gevolgen van een leaseauto. Daarnaast kiest men in toenemende mate voor ‘vervoer op maat’,  afhankelijk van de files en druktes op de weg. Leasemaatschappijen zoals Athlon Car Lease spelen hier al op in, door diverse vervoersmogelijkheden (naast de leaseauto, ook de trein, bus en taxi) in het dienstverleningspakket aan te bieden.

Op basis van recente berekeningen blijken werkgevers gezamenlijk in 2010 ruim 15 miljard euro aam kosten te hebbn betaald voor het woon-werkverkeer van medewerkers.

Daar kun je uiteraard behoorlijk op besparen, wanneer je slimme oplossingen bedenkt.  Bijvoorbeeld door ook flexibel met werktijden om te gaan en medewerkers meer vanuit huis te laten werken.

Lees ook:Leasing minder populair
Lees ook:Athlon Car Lease breidt netwerk Service Centra uit
Lees ook:Athlon Car Lease wast auto’s met regenwater
Lees ook:Drie kwart leaserijders vreest wintersportongelukken
Lees ook:Mobiliteitkennis Nederland onder peil?

Eén reactie op “Personeel verkiest mobiliteitsbudget

  1. Cora

    Adviesbureau BMC gaat vanaf 1 september een pilot doen met zo’n mobiliteitsbudget. De dienst heet Annaways en bestaat uit een persoonlijk mobiliteitsbudget op basis van een persoonlijke webservice en ondersteunende applicaties voor de smartphone.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.