Nederlanders zijn tevreden over balans werk en privé

Nederlandse werknemers zijn over het algemeen tevreden met de balans tussen hun privé- en werkleven. 88 procent zegt dat deze verhouding gebalanceerd of goed is.

Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half onder ruim 2500 managers in elf landen.

Nederlanders blijken, samen met de Fransen, het meest tevreden over de verhouding tussen werk en privé in Europa. In de Duitstalige landen ligt dit percentage beduidend lager; ongeveer een kwart van de ondervraagden zegt dat de balans niet goed is.

Als Nederlanders tussen twee banen moeten kiezen, dan is de doorslaggevende factor ook de balans werk-privéleven. Voor maar liefst 42 procent van de ondervraagden is dat het belangrijkst. Ook valt op dat het aantal vakantiedagen voor Nederlanders  belangrijker is dan voor andere Europeanen.

Nederlanders zijn ook niet bang om een discussie aan te gaan met hun manager als er problemen zijn rondom de balans werk-leven. Maar liefst 83 procent zegt dat ze zonder problemen hierover een gesprek beginnen.

De kleine groep Nederlandse managers die het onderwerp liever laat rusten geeft aan dat dit veroorzaakt wordt doordat er geen oog voor is bij zijn werkgever. Een slechte relatie met de manager wordt door 23 procent genoemd.

De toegenomen werkdruk staat bij alle Europeanen met stip op één als gevraagd wordt naar de grootste stressveroorzakers. In Nederland ligt dit percentage nog hoger; 57 procent wijst op de toegenomen werkdruk.

Op nummer twee staat het feit dat de afdeling onvoldoende personeel heeft. Dit wordt op de voet gevolgd door onaardige collega’s of kwaadaardige kantoorroddels.

Slechts 11 procent van de Europeanen en Nederlanders ervaart geen stress op kantoor.

Bron: Robert Half

Lees ook:Werknemers maken geen misbruik van internetvrijheid
Lees ook:Feedback is absolute noodzaak!
Lees ook:Social media zorgt voor meer omzet
Lees ook:Nederland ondernemersland
Lees ook:Manager heeft geen idee wat printen kost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.