Kerstpakket uitzoeken op eigen MVO markt?

Wat een goed idee! Je kunt als ondernemer dit jaar kiezen voor een eigen MVO markt met kraampjes vol (h)eerlijke MVO producten op je eigen bedrijfslocatie. Je medewerkers kunnen daar dan zelf hun duurzaam kerstpakket samenstellen! Is dat leuk of is dat leuk? Speelt ook perfect in op de trend dat iedereen steeds meer zelf wil bepalen wat en hoe.
Ik zou de eerste zijn om me aan te melden maar helaas.. Het is alleen voor bedrijven met meer dan 200 mensen. MAAAR… kleine organisaties als de mijne hoeven deze gezellige MVO kerstmarkten niet te missen! Ze organiseren in december ook een aantal centrale kerstkado markten in Houten en Maarsbergen. Ook de kleinste organisaties kunnen hier hun perfecte MVO kerstpakket samenstellen.

Het MVO-Kado is een initiatief van negen leveranciers van duurzame producten. Door een kerstmarkt bij bedrijven in eigen huis te organiseren, kunnen medewerkers zelf hun ideale kerspakket samenstellen uit een gevarieerd aanbod verantwoorde producten, zoals delicatessen, wijnen, kazen, worsten, mode- en woonaccessoires, verzorgingsproducten etc.

Nederland kent steeds meer organisaties die MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en duurzaamheid een warm hart toe dragen. De overheid motiveert dit al jaren lang. Deze kerst zullen er dan ook ongetwijfeld veel maatschappelijk verantwoorde, duurzame en groene producten in de kerstpakketten zitten. Maar, hoe zorg je er als organisatie voor dat je zorgvuldig samengestelde duurzame kerstpakket door alle medewerkers enthousiast wordt ontvangen? Want, hoe ‘duurzaam’ en ‘verantwoord’ is bijvoorbeeld een ongewenst pakje biologische fair-trade koffie dat bij een fervent theedrinker uiteindelijk – na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum – in de vuilnisbak belandt?

De oplossing is vrij simpel: laat de medewerkers zelf het kerstpakket-budget uitgeven en zorg er voor dat ze kunnen kiezen uit duurzaam geproduceerde producten. Initiatiefnemer Marcel Meijer van Vini del Mondo organiseert samen met andere bedrijven in december gezellige kerstkado-markten op locatie voor organisaties vanaf 200 medewerkers. Op de markten staan zo’n 9-10 kraampjes met biologische producten, gerecyclede producten en diervriendelijke producten zoals delicatessen, wijnen, kazen, worsten, mode- en woonaccessoires, verzorgingsproducten etc. Op de markt kan veel geproefd en geprobeerd worden. Dit draagt nog meer bij aan het MVO thema, elk gekozen product is écht gewenst! Nieuw dit jaar is de ‘goede doelen’ kraam. Uw medewerkers kunnen hun kerstpakketbudget of een deel ervan ook schenken aan één of meerdere goede doelen.

Organisaties die interesse hebben in een duurzame kerstkado-markt op eigen locatie of op de centrale locaties kunnen contact opnemen met Marcel Meijer ([email protected] of 06-22265320). Op de website van Het Verantwoorde Kerstpakket (http://www.mvo-kado.nl) vindt u meer informatie over de deelnemende bedrijven, de werkwijze en over de fiscale regels rondom het kerstpakket.

Lees ook:Onduidelijkheid MVO in bedrijfsleven
Lees ook:Tupperware gaat online
Lees ook:Tevreden medewerkers lonen!
Lees ook:Week van de Fairtrade
Lees ook:Duurzame palmolie in de supermarkten

2 reacties op “Kerstpakket uitzoeken op eigen MVO markt?

 1. Stegman Kerstpakketten

  Inderdaad een leuk idee, zo’n MVO-markt! Natuurlijk kan je bij veel leveranciers een MVO-pakket bestellen, maar een soortgelijk idee als hierboven zie je niet veel!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Merijn Kokke

  Leuk initiatief!
  Wij hebben vele al samengestelde kerstpakketten met een MVO karakter, dus ook een ruime keuze aan duurzame kerstpakketten. Wellicht voor bedrijven met minder werknemers zeker zo interessant, omdat vele bedrijven natuurlijk minder dan 200 medewerkers hebben.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.