Doorwerken na pensioen: geen probleem!

Bijna de helft van de Nederlanders zegt ja als aan hen gevraagd wordt of ze na hun pensionering nog willen werken.

Het overgrote deel daarvan wil wel flexibel kunnen werken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half onder ruim 2400 financiële, human resources en algemene managers uit tien landen, waaronder Nederland.

Ongeveer driekwart van de Nederlanders verwacht dat ze langer moeten doorwerken na hun vijfenzestigste. Dit is dan een paar jaar langer dan in het verleden het geval zou zijn geweest. Nederland heeft daarmee het hoogste percentage van Europa met deze verwachting.

De Belgen zijn beduidend optimistischer over hun pensioneringsdatum en in Duitsland werd al in 2007 besloten om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar.

Nederlanders verwachten na hun vijfenzestigste te werken aan maatschappelijke issues of willen van hun hobby hun werk maken. Werken als consultant voor andere bedrijven of voor het huidige bedrijf worden eveneens genoemd. Een kleine groep gepensioneerden wil zelfs nog een eigen bedrijf opbouwen.

In Nederland geven diegenen die willen stoppen na hun pensionering als belangrijkste reden aan dat ze liever hun tijd besteden aan persoonlijke bezigheden. Ongeveer een derde zegt dat ze lang genoeg gewerkt hebben en 13 procent stelt dat ze voldoende geld hebben om te genieten van een leven zonder werk.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Samenstelling van het inkomen van zzp’ers
Lees ook:Nederlanders zijn tevreden over balans werk en privé
Lees ook:80% werknemers ongemotiveerd!
Lees ook:Lakse collega’s zijn grote bron van ergenis
Lees ook:15% ondernemers onverzekerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.