Crowdfunding werkt – binnen 39 minuten 210.000 euro binnen

Een ondernemer uit Eindhoven heeft zich een zeer lastig gesprek bij de bank bespaard voor een financiering. Voor een uitbreiding van zijn bedrijf heeft hij een bedrag van 250.000 euro nodig. Binnen zijn eigen kring lukt het hem om 40.000 euro op te halen. Binnen 39 minuten haalt hij de rest binnen via crowdfunding.

Je hoort veel wisselende berichten over crowdfunding, maar dat maakt de succesverhalen niet minder mooi. De betreffende ondernemer is Ronald vonk met zijn bedrijf Sparkle Flow. Het IT-bedrijf wil haar activiteiten opschalen en heeft hiervoor 250.000 euro nodig. Tot enkele jaren geleden moest je dan weken lopen leuren bij diverse banken. Nadat jouw verzoek op meerdere bureaus heeft geleken krijg je uiteindelijk de uitslag.

Bedrijven die bekend zijn met het fenomeen crowdfunding weten dat er een snellere manier is om aan kapitaal te komen. Het moet uiteraard wel een goed onderbouwd plan zijn, maar dat moet bij de bank ook. Het voordeel van crowdfunding is dat er ook particulieren in kunnen stappen met maar een kleine investering. De investeerders die geld uit zetten via diverse projecten zijn bereid om meer risico’s te nemen.

Het bedrag van 210.000 euro voor het bedrijf Sparkle Flow is door 128 investeerders bijeen gebracht. Het bedrag wordt ter beschikking gesteld voor een periode van twee jaren tegen een rendement van 8%. Het bedrijf heeft nu 3 medewerkers en wil opschalen naar 10 medewerkers.

Lees ook:Waarop letten bij het afsluiten van een AOV
Lees ook:Twitter is 5,5 miljard euro waard
Lees ook:Bank failliet? Sneller je geld terug!
Lees ook:In 5 stappen naar de juiste financieringsvorm voor jouw onderneming
Lees ook:Twitter is 7 miljard waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.