Slecht weer onvoldoende voor telewerken

Deze dagen lees je steeds vaker dat men verwacht dat door de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen er meer en meer aan telewerken zal worden gedaan. Een verrassend en volgens mij ook goed relativerend tegengeluid komt van Joop Schippers, hoogleraar arbeidseconomie aan de Universiteit van Utrecht. Volgens hem is het absoluut niet zo.

Hij stelt dat er in ons land nog te weinig op output wordt gestuurd door managers en dat daardoor teveel bedrijven nog altijd niet klaar zijn voor en open staan voor telewerken. Ik denk dat hij hierin volstrekt gelijk heeft en ik betreur dat het zo is.

Wel ervaar ik zelf met mijn team dat mensen er ook behoefte aan hebben om regelmatig op kantoor te zijn vanwege het contact met de collega’s en de extra energie die het oplevert als je met elkaar bezig bent! Het is vaak voorgekomen dat ik mijn mensen aangaf dat het voor hen wellicht beter was om thuis te werken en dat dat ook kon, maar dat men dan toch liever op kantoor kwam!

Ben ik op zich ook blij mee. Is een teken dat er een goede energie heerst. Dus ik zou er voor willen pleiten om de waarde van het telewerken niet helemaal te overdrijven. Soms is 1+1=3!

Lees ook:Telewerken is vooral probleem voor werknemer
Lees ook:Virtuele boom op je PC
Lees ook:Slecht weer? Hoezo? Wegwerken die handel
Lees ook:Wel seks met collega maar geen relatie
Lees ook:De energie match in het bedrijfsleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.