Ondernemers voor Ondernemers

Met Ondernemers voor Ondernemers wil ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib verandering brengen in de gedachte dat maatschappelijk verantwoord ondernemen vaak alleen aan grote bedrijven is besteed. Fondsenwerfster Berder Pruim vertelt dat van de ruim honderd aangesloten kleine MKB-bedrijven meer dan de helft uit het noorden komt.

 Doel

Per maand wordt er per bedrijf minimaal € 200 ingezameld. Dit geld wordt dan weer als microkrediet verstrekt aan startende ondernemers in zestig ontwikkelingslanden. Het lijkt weinig geld, € 200, maar volgens Pruim kunnen ze er daar heel veel mee.

 Win win situatie

Maar wat levert het de Nederlandse bedrijven eigenlijk op? De ondernemers kunnen met een banner op hun website hun betrokkenheid laten blijken. Steeds meer opdrachtgevers verlangen dat bedrijven zich maatschappelijk verantwoord opstellen. Dus als het aan Oxfam Novib ligt, kunnen bedrijven op deze manier extra orders in de wacht slepen. Op dit moment hebben 110 ondernemingen zich aangemeld. Eind 2010 wil Oxfam Novib dit aantal hebben verdrievoudigd.

Goed initiatief.

 Bron: http://www.leeuwardercourant.nl/ondernemen/zakelijknieuws/article5951406.ece/Ondernemers-voor-Ondernemers-succes

Lees ook:Maatschappelijk verantwoord ondernemen levert geld op
Lees ook:Ondernemers stoppen kindermisbruik!
Lees ook:Volledig gratis mobiliteitsadvies voor MKB-ondernemers
Lees ook:Onduidelijkheid MVO in bedrijfsleven
Lees ook:Ondernemers van de toekomst nemen kijkje in de ‘ondernemerskeuken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.