Keurmerk voor gezinsvriendelijke ondernemers

Vanaf eind 2010 kunnen ondernemers die voorop lopen in het realiseren van een optimale balans tussen werk en zorg voor hun werknemers kans maken op het nieuwe keurmerk voor gezinsvriendelijke werkgeverschap.

 Stimulans

Naar aanleiding van de oproep van minister Rouvoet eind vorig jaar werd het keurmerk ontwikkeld door Lof, Qidos en het Amsterdam Center for Career Research. De minister gaf aan dat het een stimulans moet zijn en dat het handvatten moet bieden voor andere ondernemers om meer gezinsvriendelijk beleid te voeren.

 Samenwerking

Het keurmerk zal in samenwerking met en met commitment van sociale partners en andere belanghebbenden worden ontwikkeld. ‘Consensus over de inhoud, naamgeving en normering van het keurmerk is van groot belang. Het keurmerk moet voor alle partijen een geloofwaardig en aantrekkelijk instrument zijn om op positieve wijze werkgevers te belonen en werknemers te informeren inzake gezinsvriendelijk beleid’, aldus demissionair minister Rouvoet.

 Doel

Volgens arbooline.nl blijkt uit eerder onderzoek van Jeugd en Gezin dat werkgevers steeds meer overtuigd raken dat je van investeringen in gezinsvriendelijkheid kan profiteren. Werkgevers die voorop lopen waarderen de loyaliteit en de motivatie van hun werknemers en ze zijn bereid te denken in individuele oplossingen en flexibiliteit om getalenteerd personeel voor hun organisatie te werven en te handhaven. Het keurmerk kan in Nederland op positieve wijze bijdragen aan een klimaatverandering waar ambities niet alleen gaan over werk maar ook over het privéleven.

 Bronnen: http://arboonline.nl/nieuws/start-keurmerk-gezinsvriendelijk-werkgeverschap.28561.lynkx?thema=Home

http://www.pleinplus.nl/nieuws/artikel/16918/nieuw_keurmerk_voor_gezinsvriendelijke_werkgevers

Lees ook:Gratis leercultuurles voor 500 bedrijven
Lees ook:Gratis mobiliteitscan voor MKB
Lees ook:Huidige situatie loonaangifte verandert niet
Lees ook:Melding ontslag met wederzijds goedvinden straks ook verplicht?
Lees ook:Werkgevers gaan minder aan ww-premies betalen

Eén reactie op “Keurmerk voor gezinsvriendelijke ondernemers

 1. Frank Loots

  Erg betuttelend en overdreven wat mij betreft.

  M.v.g.

  Frank Loots
  FranconiQue | Post Koerier Transport

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.