Rekeningen naar overheid voortaan digitaal

Vanaf 1 januari 2011 kunnen bedrijven hun facturen digitaal bij de Rijksoverheid indienen. Dit levert nogal wat op: een vermindering van de lasten tot wel 8 miljard euro. Het is de bedoeling dat de Rijksoverheid in 2014 80% van de facturen digitaal ontvangt en verwerkt. Vanaf 1 januari 2011 worden ministeries ook verplicht zich aan te sluiten bij het zogenaamde Digipoort, waar het UWV en hun leveranciers al gebruik van maken. Dit is een elektronisch postkantoor voor e-facturen.

 Bovenstaande ontwikkeling is een uitkomst voor ondernemers. Meer tijd voor zaken die onze aandacht echt nodig hebben. Bovendien denkt de overheid lekker mee over een efficiëntere bedrijfsvoering en is ze eigenlijk best vooruitstrevend in het digitaliseringtijdperk.

 http://www.pleinplus.nl/nieuws/artikel/17370/bedrijven_kunnen_overheid_digitale_rekening_sturen

Lees ook:Rijksoverheid accepteert nu elektronische facturen
Lees ook:Wel of niet op tijd betalen?
Lees ook:Snellerbetalen.nl heeft zin
Lees ook:Aantal valse facturen loopt spuigaten uit
Lees ook:‘Gratis’ hulp financiele huishouding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.