Segway uitvinder verongelukt met Segway

Jimi Heselden, multimiljonair en eigenaar van het bedrijf achter de elektrische step genaamd Segway, is omgekomen door een ongeluk met zijn eigen product. Heselden (62 jaar) reed per ongeluk op een Segway van een rots in een ravijn. Althans, dit is te lezen op www.ZDnet.be Ik kan het haast niet geloven.

Een Segway is een soort scooter die je rechtopstaand bedient. Het is een elektrisch aangedreven plateau-met-wielen, bedoeld als alternatief voor de auto. Afstanden die te ver zijn om te lopen, maar waarvoor de auto eigenlijk weer te vervuilend is, zou je dan met de Segway kunnen afleggen.

Het ongeluk van Heselden is vreselijk en beslist ook heel erg voor het bedrijf achter de Segway, omdat het vervoermiddel er niet echt bekend om stond helemaal veilig te zijn. Vier jaar geleden nog riep de producent alle verkochte modellen terug wegens een softwarefout. Door een plotse omkering van de rijrichting konden bestuurders van hun Segway vallen.

Hoe wrang kan het leven toch soms zijn.

Ondernemen.blog.nl wenst de familie en naasten van Heselden veel sterkte!

Lees ook:Autostoel registreert hartactiviteiten
Lees ook:Opel volgt KIA
Lees ook:Band bij Saab gaat eindelijk weer rollen
Lees ook:Auto’s kleiner, dealers groter
Lees ook:AutoScout24 start grootste Europese internet autoverkiezing

3 reacties op “Segway uitvinder verongelukt met Segway

 1. tina

  Hahahaha die dingen zij vet gevaarlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. tina

  Hahahaha die dingen zijn vet gevaarlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bellinger

  Niet de uitvinder maar de eigenaar, de uitvinder vindt nog steeds uit …

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.