Wel of niet op tijd betalen?

Nederlandse ondernemers houden de betalingstermijn van facturen scherper dan ooit in de gaten. Maar dan nog wordt 48% van de facturen niet op tijd betaald. Dit blijkt in ieder geval uit een onderzoek van het bureau Dun & Bradstreet naar het betaalgedrag van bedrijven in zeven Europese landen. In het tweede kwartaal van 2010 is zo’n 52% van de Nederlandse facturen op tijd betaald. Duitsland loopt op kop met 60%, Engeland sluit achter aan in de rij. Het betaalgedrag van Nederlandse ondernemers is zichtbaar aan het verbeteren.  Dit jaar werd in het tweede kwartaal 4% van de Nederlandse facturen meer dan 30 dagen te laat betaald. Vorig jaar was dit nog 6%. Op provinciaal niveau is het verschil groot in op tijd betalende Nederlandse ondernemers. De ‘stipt op tijd’-betalers vind je in Zeeland. In Flevoland stellen ze het betalen het langst uit.

http://www.managersonline.nl/nieuws/10196/nederlandse-bedrijven-betalen-rekening-op-tijd.html

Lees ook:Aantal valse facturen loopt spuigaten uit
Lees ook:Echt geen double dip voor Nederland
Lees ook:Lichte daling leasemarkt
Lees ook:Headlines 17 maart
Lees ook:Hermans maakt betaalgedrag gemeentes openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.