Geen cash meer in de kassa

In het Amsterdamse De Pijp en Nieuw-West zijn ze het zat. Al die overvallen de laatste tijd maken het de winkeliers er niet makkelijker op.

Gelukkig is er nu een proef bedacht om die praktijken een halt toe te roepen. Hoe? Door geen contant geld meer als betaalmiddel aan te nemen. Binnenkort kunnen klanten in de winkelgebieden alleen nog maar met pin of chip betalen. De gemeente en het rijk verschaffen moderne apparatuur om dit te realiseren. Winkeliers zijn niet verplicht om mee te doen met de proef, maar het overgrote deel heeft zich wel aangemeld. Woordvoerder Bartho Boer van de gemeente Amsterdam zegt: “De gebieden moeten uitstralen dat er niets valt te halen!” en “(…) We hopen en verwachten dat klanten hierin meegaan.”

 

http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/1032132/2010/10/12/Proef-met-geldvrije-winkels-in-Amsterdam.dhtml

Lees ook:Subsidie DNA-spray installatie Amsterdamse ondernemers
Lees ook:Albert Heijn lokt klanten Jumbo
Lees ook:Bordeel Yab Yum te koop
Lees ook:Beoordeel MKB-beleid gemeenten
Lees ook:Elke zondag winkels open in Amsterdam

Eén reactie op “Geen cash meer in de kassa

  1. Marco Prins

    Ok ik begrijp het…omdat er een paar klojo´s dat ze in NL weten dat de pakkans niet heel hoog is en wordt je gepakt komt het ook allemaal wel goed (beetje gechargeerd) kunnen de goodguys niet meer met cash betalen. Dat is nu éénmaal het nadeel van een democratie, goeden moeten onder kwaden lijden…

    Initiatief komt nl. van overheid, handhaving en uitvoering van de WET dat je in NL mensen niet mag beroven is niet haalbaar. Maar ook speelt het mee dat over x aantal jaar contant geld verleden tijd moet zijn…is dit stap 1 onder de dekmantel van berovingen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.