Comeback van de ruilhandel?

Zo halverwege september schreef ik er ook iets over: ruilhandel. Via de websites www.gratisaftehalen.nl en www.spullendelen.nl. Nu is er een dame die het initiatief genomen heeft om een heuse real life ruilwinkel op te zetten, LETS in Dordrecht. 

Borduurt mooi voort op de duurzaamheidstrend. We hebben allemaal zóveel spullen. Daar kan eigenaresse Gabrielle Kocken zeker wel wat mee. Zij ziet dat het ruilen van producten en diensten in volle vaart toeneemt. Misschien is er binnenkort wel echt sprake van een comeback van de ruilhandel. Waarom zo’n ruilwinkel? Volgens Kocken is het belangrijk dat we bewust worden van het gebruik van grondstoffen op grote schaal. Er staan vooralsnog geen levensmiddelen te ruil in de zaak. Alle handel die overblijft gaat naar een weeshuis in Roemenië. Goed bezig!

 
http://www.letsdordrecht.nl/
http://www.zibb.nl/10277845/Eigen-zaak/Eigen-zaak-nieuws/Eigen-zaak-nieuwsbericht/Ruilwinkel-wint-aan-populariteit.htm

Lees ook:Morgen Nationale Complimentendag
Lees ook:Headlines 19 maart
Lees ook:‘Omgekeerd’ verkopen
Lees ook:Kwart miljoen vernieuwingen per jaar
Lees ook:Vrouw wil licht onder motorkap

3 reacties op “Comeback van de ruilhandel?

 1. Peter

  Wil je actief bezig zijn met lets en ruilhandel? Onlangs is letswebshop.nl gestart. Meedoen is gratis, je kunt zelf advertenties plaatsen en reageren op advertenties van anderen. Ook kun je je eigen letswebshopaccount, met als betaalmiddel shops, beheren. De site is te vinden op: http://www.letswebshop.nl

    /   Beantwoorden  / 
 2. Minuto

  Hier ook een mooi voorbeeld van ruilhandel. Dit heeft meer te maken met hoeveel waarde (tijd) een bepaalde dienst/product heeft en dit een bepaalde waarde geven. Bijvoorbeeld het laten knippen van je haar kost 30 minutos. Je betaald de kapper 30 minutos en die kan er bijvoorbeeld de hovenier van betalen die het gras maait, die vervolgens weer boodschappen doet etc.

  http://www.youtube.com/watch?v=CU8OCx_MO4E&feature=player_embedded

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.