Eerste elektrische Peugeot in Friesland rijdt op de zon

Goed nieuws uit de zonnige provincie Fryslan: medio mei van dit jaar kun je je elektrische auto in Friesland opladen bij Haaima Peugeot in Leeuwarden.

Deze vooruitstrevende ondernemer beschikt over de eerste volledige elektrische Peugeot Ion in de provincie. Gisteren heeft de gemeente Leeuwarden het project goedgekeurd voor de plaatsing van een zogenaamd ‘Carport’ systeem. Daarmee kunnen bestaande parkeerplaatsen gebruikt worden en dus maken ze efficiënt gebruik van de al beschikbare ruimte.

Daarmee is Haaima de eerste met de complete cyclus (elektrische auto en opladen via zonne-energie). Haaima nodigt ook andere bezitters van elektrische auto’s uit, om bij hen de auto op te laden. Het systeem heeft een vermogen van 60.000 Wp (Wattpiek). Dit is gelijk aan het hele jaarverbruik van het bedrijf. En dat levert maar liefst een besparing van 33.000 kg CO2 op!

Dat noem ik nog eens ondernemerschap. Duurzaamheid begint echt bij jezelf en wacht vooral niet af wat anderen doen. Er als eerste zijn, is zeer belangrijk in het claimen van je concurrentiepositie als ondernemer. Haaima, goed werk!

Lees ook:Rijles in elektrische auto
Lees ook:Daimer zet in op 10% elektrische auto’s
Lees ook:Nederlanders blijven nieuwe auto’s kopen
Lees ook:Geluid voor elektrische auto’s
Lees ook:Total voorziet tankstations van elektrische laadpalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.