Werkgevers gaan minder aan ww-premies betalen

Na de crisisjaren is het prettig om te lezen dat het economisch weer wat beter gaat in Nederland. Nog niet alle regio’s en sectoren gaat het beter in, maar de vooruitzichten zijn goed. Volgend jaar gaan werkgevers gemiddeld minder betalen aan ww-premies. De premie die werkgevers moeten betalen aan sectorpremie gaat namelijk met 0,38 procentpunt omlaag.

Dit positieve bericht kwam van het UWV. Dit jaar is het aantal werklozen gekrompen met 24.000. Er zijn nog steeds 417.000 Nederlanders die vanuit een uitkering op zoek zijn naar een baan, maar het gaat in ieder geval alweer iets beter. Het UWV verwacht dat het aantal werklozen ook in 2016 blijft zakken. Eind 2016 zullen er naar verwachting nog 388.000 werknemers een ww-uitkering ontvangen.

Niet in alles sectoren gaat het goed
De ww wordt bij werkgevers onder andere in rekening gebracht middels een sectorpremie. Dit houdt in dat de hoogte van de premie afhankelijk is van de sector waar de werkgevers in zitten. Werkgevers in de bouw krijgen een sterke verlaging van de premie, omdat er in die sector minder ww-uitkeringen uitbetaald worden. Werkgevers in de personenvervoer en zuivelindustrie moeten rekening houden met een premieverhoging per 2016.

Nog niet te vroeg juichen
Helaas wil een daling van de sectorpremie nog niet zeggen dat werkgevers volgend jaar goedkoper uit zijn. De premie voor de ww bestaat namelijk uit twee delen, namelijk de sectorpremie en een premiedeel dat bestemd is voor het zogenaamde algemeen fonds. De hoogte van de premie voor het algemeen fonds moet nog worden vastgesteld door het kabinet. Toch verwacht het UWV dat de totale premie gemiddeld lager uit gaat vallen.

Lees ook:Klachten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
Lees ook:Consument somber gestemd
Lees ook:Nettolonen in 2011 omhoog, werkgeverslasten ook
Lees ook:Aantal zelfstandigen in detailhandel neemt fors af
Lees ook:Werkgevers onzeker over werkgelegenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.