Minimumtarieven voor zzp’ers? De meeste zzp’ers zijn tegen!

FNV en CNV hebben gepleit voor het vastleggen van een minimumtarief voor zzp’ers in een cao. Volgens ZZP Nederland zijn de meeste zelfstandigen zonder personeel tegen. Uit een enquête blijkt namelijk dat 80% van de ondervraagden geen vaste tarieven en een cao wil.

Volgens de vakbonden moet er een minimumtarief komen om te voorkomen dat zzp’ers te zwaar gaan concurreren met ondernemingen met personeel. Zzp’ers kunnen nu veel goedkoper werken omdat zij ervoor kiezen om geen pensioen op te bouwen en zichzelf niet verzekeren tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. Hiermee prijzen ze organisaties met werknemers eenvoudig uit de markt.

Noodzakelijke verzekeringen en pensioen
Vooral startende zzp’ers kiezen ervoor om geen verzekeringen af te sluiten en geen pensioen op te bouwen. Hiermee nemen ze een groot risico. Naast het niet afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, laten ze vaak ook andere belangrijke verzekering achterwege. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een aansprakelijkheidsverzekering en een inventaris / goederen verzekering.

De zzp’ers willen niet verplicht verzekerd worden. Ze willen zelf de keuze houden om zich wel of niet te verzekeren. Hier is ook iets voor te zeggen. Zij zijn zelf in staat om het beste te kiezen voor zichzelf. Toch moet er volgens de vakbonden iets gebeuren. Wij houden jullie op de hoogte.

Lees ook:Hoeveel lijfrentekapitaal heb je nodig voor een goed pensioen?
Lees ook:Zakelijke verzekeringen – Welke heb je nodig?
Lees ook:Valkuilen bij het afsluiten van een AOV
Lees ook:Ondernemers moeten stil staan bij het overlijdensrisico
Lees ook:Nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) onderschat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.