Belastingvoordelen zzp’ers omlaag?

De president van De Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot, pleit voor een beperking van de fiscale voordelen voor zzp’ers. Hier blijven zijn wensen niet tot beperkt. Ook moet de hypotheekrenteaftrek verder beperkt worden. Gelukkig wordt er altijd veel geroepen en komt er vrijwel nooit iets van terecht.

De DNB-president is van mening dat de fiscale voordelen hun doel voorbij schieten. De zzp’ers krijgen een fiscaal voordeel omdat ze zelf voorzieningen moeten treffen voor bijvoorbeeld hun pensioen en tegen arbeidsongeschiktheid. Volgens de heer Knot zijn er nu zzp’ers die nadeel ondervinden doordat ze uitgesloten worden van de sociale regelingen.

Nadeel ondervinden?
De meeste zzp’ers hoor je niet klagen over het niet deelnemen aan sociale voorzieningen. Een groot probleem is dat zelfstandigen geen uitkering krijgen bij arbeidsongeschiktheid. Maar daar kunnen ze een verzekering voor afsluiten. Ook voor de zzp’ers die niet in aanmerking komen voor een AOV zijn er oplossingen. Bij het zelfstandig worden kan er een vangnet-AOW worden afgesloten. Of wat dacht je van het vrijwillig voortzetten van de WIA.

Je gaat het volledige stelsel toch niet omgooien omdat een kleine groep zzp’ers hinder zou ondervinden van het uitgesloten zijn van sociale regelingen? Echt weer een plan voor in de vrieskist!

Lees ook:Ouderschapsverlofkorting nog niet van de baan
Lees ook:ZZP-er wil en krijgt antwoord
Lees ook:Pensioenopbouw voor zzp’ers verplicht stellen?
Lees ook:5 redenen om geen zzp’er te worden
Lees ook:Geen verplichte AOV?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.