Renault Frendzy: mobiel kantoor met ingebouwde BlackBerry

Renault doet internetonthulling van concept-car, de Frendzy combineert werk met gezin.

De Frendzy is volgens Renault een elektrisch aangedreven auto die voor zowel het gezin als werk inzetbaar is.

Aan de passagierskant heeft de voorzijde een gewone deur, maar de achterpassagier heeft de beschikking over een schuifdeur met aan de buitenkant een 37-inch scherm. De rechterzijde is dan ook gebombardeerd tot ‘werkkant’.

Op het scherm kan de bestuurder berichten aan de buitenwereld projecteren, zoals bedrijfsreclame of boodschappen als ‘ben aan het laden/lossen, over vijf minuten terug’. Dergelijke boodschappen voert de bestuurder in via de BlackBerry PlayBook.

Aan de linkerzijde van de auto is het achterportier juist een ‘suicide door’, die richting de achterzijde opent. Dat is makkelijk voor bijvoorbeeld kinderzitjes, vandaar dat Renault de linkerkant van de Frendzy ook de ‘familiezijde’ heeft gedoopt.

Kinderen in de Frendzy kunnen zich verder vermaken met films op de BlackBerry PlayBook. Aan de binnenkant van de schuifdeur bevindt zich een schoolbord om op te tekenen.

Renault neemt het ‘woon/werk-dualisme’ van de Frendzy uitermate serieus. Als de bestuurder aan het werk is, branden er groene lichtjes op het dashboard, wat weer overeenkomt met de carrosseriekleur. Als de eigenaar met het gezin op pad is, dan worden de groene lichten oranje van kleur, een knipoog naar de R-Space Concept.

De Frendzy is de vierde uit de serie ‘levenscyclus’ concept-cars van Renault. Eerder maakten we al kennis met de Dezir (‘liefde op het eerste gezicht’), de Captur (‘ontdekken van de wereld’) en de R-Space (‘stichten van een gezin).

Bron: Autoweek

Lees ook:Recordjaar voor auto-industrie
Lees ook:Top 100 groene bedrijven gezocht
Lees ook:Autostoel registreert hartactiviteiten
Lees ook:Rijles in elektrische auto
Lees ook:Kalff racet dit weekend in Heilige Koe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.