Athlon Car Lease hoofdpartner in elektrische snelweg

Steeds meer leasemaatschappijen schuiven op van puur het aanbieden van autoleasing naar mobiliteitsprovider in de brede zin van het woord. Duurzaamheid is hierbij een belnagrijke drijfveer. Een club die dat als geen ander succesvol heeft ingezet is de marktleider in ons land op het gebied van autoleasing. Namelijk Athlon Car Lease. Zo is deze organisatie nu ook uitgekozen door Natuur & Milieu en Milieudefensie als hoofdpartner in de elektrische snelweg A15. Athlon Car Lease gaat elektrische deelauto’s leveren aan mensen die over de A15 gaan rijden op groene stroom die langs de snelweg is opgewekt. Dit gebeurt in het kader van het project ‘Drie Keer Groener, duurzame energiesnelweg A15’. De A15 verandert op initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie in een energiesnelweg. Deze snelweg moet hiermee een belangrijk symbool worden van duurzame, innovatieve mobiliteit. De Postcode Loterij stelde hier 4,5 miljoen euro voor beschikbaar tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Het betreft een wereldprimeur. Niet eerder werd er op een dergelijke grote schaal een kennismaking georganiseerd met elektrisch rijden.

Athlon Car Lease faciliteert elektrische deelauto’s
Een deel van het project richt zich op het aanbieden van elektrische deelauto’s voor zelfstandige ondernemers en bedrijven in de A-15 zone. Deze auto’s zijn voor zakelijk gebruik inzetbaar en onderling uitwisselbaar bij een aantal bedrijven in stedelijke gebieden langs de A-15. Daarnaast komt er een aantrekkelijk aanbod voor gezinnen om een elektrische auto uit te gaan proberen die rijdt op groene stroom. Voor het elektrisch rijden gedeelte  is Athlon Car Lease hoofdpartner in het project.

Nederland gidsland
Hans Blink, president Athlon Car Lease International B.V.: ‘Een unieke mogelijkheid om middels dit project bestaande ideeën en nieuwe technologieën te combineren en om te zetten in praktische toepassingen. Met dit project kunnen we een enorme stap maken om Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven daadwerkelijk als gidsland te laten functioneren in de manier waarop innovaties kunnen worden omgezet in werkelijke duurzame oplossingen.’

Deelname als hoofdpartner in het project past goed bij de positie die Athlon Car Lease de afgelopen jaren heeft ingenomen als leider op het gebied van duurzame mobiliteit. De onderneming streeft ernaar over te stappen van alleen het aanbieden van autoleasing naar het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Om die reden heeft Athlon Car Lease al in 2008 CHARGED opgestart, een programma waarmee klanten elektrische voertuigen kunnen leasen.

‘We toveren de A15 om tot een elektrisch Walhalla’, zegt Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu. ‘40.000 mensen gaan hier kennismaken met elektrisch rijden.’ De A-15 loopt van Nijmegen naar Hoek van Holland, door de Betuwe, het Rivierenlandschap, het Groene Hart, langs de Drechtsteden en Rotterdam.

 Over Athlon Car Lease

Athlon Car Lease Nederland is met 126.000 auto’s marktleider op het gebied van autoleasing. Het bedrijf heeft als doel de meest klantgerichte leasemaatschappij van Nederland te zijn en heeft kwaliteit, klanttevredenheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Uit haar product- en dienstenaanbod komt duidelijk naar voren dat Athlon Car Lease als toonaangevende leasemaatschappij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. De missie van Athlon Car Lease is dan ook ‘het verduurzamen van mobiliteit’. Athlon Car Lease ontwikkelde bijvoorbeeld het Duurzaam Mobiliteitsplan met daarin een aantal producten en diensten die het mogelijk maakt wagenparken te verduurzamen. Bovendien biedt de leasemaatschappij tijdsbesparende en efficiëntere alternatieven voor het autogebruik.

 Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Athlon Car Lease Nederland heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere. Daarnaast heeft zij kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Berkel en Rodenrijs en Eindhoven. Internationaal is Athlon Car Lease actief met kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal, Italië en Spanje. Meer informatie vindt u op: www.athloncarlease.nl.

Lees ook:Nissan Nederland sluit aan bij Elektrisch Vervoer Centrum
Lees ook:1 op de 4 mensen denkt de verkeerde keuzes qua mobiliteit voor zichzelf te hebben gemaakt
Lees ook:Athlon Car Lease wast auto’s met regenwater
Lees ook:Athlon Car Lease breidt netwerk Service Centra uit
Lees ook:Mobiliteitkennis Nederland onder peil?

Eén reactie op “Athlon Car Lease hoofdpartner in elektrische snelweg

  1. Edo Dijkgraaf

    Milieuvriendelijke initiatieven zijn van harte welkom in Hoek van Holland. De A15 loopt echter tot Ridderkerk. Dat is ongeveer 30 benzineminuten met de auto.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.