Werknemer wil niet verhuizen voor nieuwe baan

Nederlandse werknemers zijn steeds minder bereid te verhuizen voor een (nieuwe) baan. Dat geldt voor zowel verhuizingen binnen als buiten Nederland.

Dit blijkt uit analyses onder ruim 15.000 personen die in 2010 ondervraagd zijn in het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

In 2010 was een derde van de Nederlandse beroepsbevolking bereid te verhuizen naar een andere provincie voor een baan. Dit percentage lag in 2007 nog op 44 procent.

Een ontwikkeling die aansluit bij de vastzittende woningmarkt in Nederland en het groeiende belang van regionale arbeidsmarkten.

Blijkbaar zien we wel wat in de achterhoek, want Gelderland is de meest populaire provincie om naartoe te verhuizen. Gelderland wordt gevolgd door de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland. Met 4 procent zijn Zeeland en Flevoland het minst populair om te gaan wonen.

Nederlanders zijn ook minder bereid te verhuizen naar het buitenland voor een baan. Waar in 2007 16 procent bereid was te verhuizen naar het buitenland voor hun werk, gaf in 2010 nog één op de tien aan bereid te zijn te emigreren. Dat is een daling van bijna veertig procent.

Mannen zijn vaker bereid te verhuizen voor werk. Van de werkzame mannen geeft 41 procent aan bereid te zijn te verhuizen voor een baan, tegenover 27 procent van de werkende vrouwen.

Bron: Volkskrant

Lees ook:Ik verveel me… zullen we daten?
Lees ook:Wel of niet op tijd betalen?
Lees ook:Microkrediet Pilot van Senternovem
Lees ook:Nederlandse bijdrage wereldexpo te laat af
Lees ook:Het loont om een hufter te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.