Lesje agendabeheer en ‘loslaten’

Als ondernemer word je volgens mij gewoonweg geboren. Maar managementkwaliteiten komen daar niet automatisch gratis bij helaas. Althans, bij mij in ieder geval niet.

Alle dure consultants ten spijt die je met allerhande dure gesprekken proberen bij te brengen wat management is, het schiet niet echt op. Deze gaan namelijk niet gewoon een keer een hele dag naast je zitten op je stoel bij alle beslissingen die je zo’n dag neemt. Dat is natuurlijk niet echt iets wat ze goed kunnen ‘verkopen’ maar o la la…hadden ze dat maar wel gedaan. Dat meekijken is echt vele malen zo effectief heb ik nu gemerkt.

Een persoon zo’n dagje naast je fungeert als soort geweten bij elke stap die je zet doordat deze dan aan je de vraag stelt: “moet je dit echt wel zelf doen of kan je het aan een ander overlaten?” Dan blijkt ineens dat je veel maar dan ook veel meer uit je ‘to do’ list kan schrappen, dan ooit gedacht. Gisteren heb ik dit voor het eerst meegemaakt. Een ervaren relatie bood mij aan om dit ff twee a drie uurtjes te doen terwijl ik met hem de takenlijst doornam. Eerst dacht ik…pfff wat een onzin. Ik weet zelf echt wel wat ik uit kan besteden of niet…

Nou, mooi niet! Na die drie uur was mijn takenlijst tot nul openstaande taken geslonken! Ongelooflijk!Bij elke taak bleek het prima door een medewerker opgepakt te kunnen worden met dien verstande dat er dan altijd een moment van overleg weer is om te bekijken hoe het gaat. Medewerkers ook weer blij want die kunnen weer verder en leren on the job.

Vandaag verder met agendabeheer!

 

Lees ook:Xobni is een noodzaak
Lees ook:Eindelijk meer beenruimte in het vliegtuig?
Lees ook:Wetsvoorstel voor consumentenkrediet dupeert ondernemers en consument
Lees ook:Hoe is het eigenlijk met jouw SQ?
Lees ook:Ik wil alleen de ondernemer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.