Wit is hot door de crisis

Hoe toepasselijk op deze dag dat half Nederland wit is gekleurd door de sneeuw…. een recensie van het boek van Fons Van Dyck: ‘De kracht van Wit. Verandert de crisis ons leven?’

Oprecht een aanrader. Zowel qua inhoud als leesbaarheid. De wereld is nu in een diepe financiele en economische crisis verwikkeld die zijn weerga in meer dan tachtig jaar niet kent. We zijn, vooral in Nederland, een ster in het blijven hangen in problemen en het analyseren van de problemen en hoe het zo gekomen is. Zo niet Van Dyck. Hij bekijkt juist de impact van de crisis in de toekomst op de wereld.Het boek geeft je een blik achter de schermen van grote organisaties en hun merken. Hoe overleven zij de crisis en wat heeft het voor impact op hen? Hij stelt dat we met z’n allen teruggaan naar de kleur wit. De crisis is een afrekening met een tijdperk van overmoed, overdaad en excessen. Het is een moment van zuiverhuid en zuivering.  Wit is de kleur die een keerpunt aangeeft. Een nieuw begin. Een wit blad. De kleur van zuiverheid, onschuld, waarheid en het volmaakte, de kleur van eenvoud en verhevendheid.

Lees ook:19 januari: shortlist ManagementBoek Van Het Jaar bekend
Lees ook:Jim en Bettina stoppen kindermisbruik
Lees ook:‘Ambities, adviezen voor ondernemers’ Ondernemersboek van het Jaar
Lees ook:Nederlands management sterk intern gericht
Lees ook:Helft van door crisis getroffen ondernemers krijgt geen steun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.