19 januari: shortlist ManagementBoek Van Het Jaar bekend

Dinsdag 19 januari maakt Managementboek.nl samen met de jury van Het Managementboek Van Het Jaar bekend welke zes managementboeken dit jaar meedingen naar de inmiddels prestigieuze titel Managementboek van het Jaar. Op 9 maart horen we op het Managementboekgala wie de winnaar is geworden uit een lijst van circa 60 genomineerde managementboeken. Deze longlist tref je aan op http://www.managementboekvanhetjaar.nl/longlist .

Jaarlijks verschijnen er een paar honderd managementboeken. Je zou ze allemaal wel willen lezen (als je de tijd had) maar heb je moeite met het maken van een goede keuze? Dan kan je dus beter even wachten tot dinsdag aanstaande. Mijn eigen favoriet?  ’De kracht van wit’ van Fons van Dyck. Dit boek ‘zoomt’ in op de gevolgen van deze crisis op het handelen van bedrijven in de toekomst.

De crisis is een catharsis, een moment van zuiverheid en zuivering. Het is ook een moment om de greep, de controle op ons leven sterker aan te halen. ‘De kracht van wit’ is een zeer actuele en unieke kijk op de veranderingen in onze kleine en grote wereld van vandaag. Het boek is gebaseerd op uitgebreid consumentenonderzoek en kadert de belangrijkste lokale en internationale tendensen en evoluties die zich vandaag voordoen.

Winnaars van voorgaande edities

De verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond in 2003 voor het eerst plaats. Vanaf 2004 wordt het Managementboekengala georganiseerd, dat ieder jaar in maart plaatsvindt in de Rode Hoed te Amsterdam. Op het Managementboekengala wordt traditiegetrouw de prijs voor het beste Nederlandstalige managementboek van het afgelopen jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint. De winnaars van afgelopen jaren  tref je hier aan: http://www.managementboekvanhetjaar.nl/winnaars

Lees ook:Shortlist Managementboek vh Jaar bekend
Lees ook:Wit is hot door de crisis
Lees ook:10 managementboeken voor 100 euro
Lees ook:Werknemers op zoek naar werkplezier
Lees ook:De beste managers zijn beesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.